Institutionen för elektronikkonstruktion

Institutionen för elektronikkonstruktion har verksamhet på Campus Sundsvall. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: elektronik, elektroteknik och ljudproduktion. Institutionens forskning utförs inom ramen för forskningscentret STC (Sensible Things that Communicate, www.miun.se/stc).

Arbetsuppgifter: Deep Neural Networks (DNN) -algoritmer är verktyg inom artificiell intelligens som ger mycket hög prestanda inom igenkännings-, identifierings- och klassificeringsuppgifter. Även om DNN har fått stor betydelse är det fortfarande en stor utmaning att implementera dessa algoritmer på inbyggda system som har begränsade beräkningsresurser vilket förhindrar användandet inom Internet of Things (IoT) applikationer. Inom doktorandtjänsten kommer arkitekturer för implementering av DNN-arkitektur med låg energi och låga fördröjningar för in-sensor och edge computing-lösningar.

För mer information kontakta: Prof. Mattias O’Nils (mattias.onils@miun.se)

Behörighet och bedömningsgrund: Grundläggande behörighet har den som avlagt en examen på avancerad nivå eller fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. Särskild behörighet har den som har minst 90 högskolepoäng i elektroteknik, datateknik eller ämnen nära besläktade med dessa eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Förutom de formella behörighetskraven kommer urvalet även att baseras på annat arbete (t.ex. examensarbete, projektarbeten), kurser och intervjuer med de sökande. Konstruktion och programmering av inbyggda system och konfigurerbara beräkningsplattformar ses som en fördel. Personliga kvalitéer som samarbetsförmåga, initiativförmåga och lämplighet för doktorandstudier kommer att sammanvägas med den formella ämneskunskapen. En kort beskrivning av den sökandes visioner och mål skall inkluderas i ansökan.

Handläggning: Beredningen av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 5 kap. och fortgår i enlighet med den handläggningsordning för doktorandanställningar som gäller vid Mittuniversitetet.

Anställning och tillträde: Doktorandanställningen avser en anställning som motsvarar fyra års heltidsstudier och förväntas leda fram till en doktorsexamen. Tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsort: Sundsvall, samt att tjänsten kommer att innebära utbyten med TU Wien, Österrike.

Lön: Enligt Mittuniversitetets lönetrappa för doktorander.

Information: Närmare upplysningar lämnas av avdelningschef, Claes Mattsson claes.mattson@miun.se, Tefefon, +46 (0)10 142 84 98, mobil, +46 (0)70 28 35 685 claes.mattsson@miun.se och professor Mattias O’Nils mattias.onils@miun.se. Se även STCs hemsida www.miun.se/stc.

Ansökan: Ska innehålla styrkt meritförteckning, kopior av betyg och examensbevis, angivande av önskat forskningsområde enligt ovan, samt övriga handlingar som önskas åberopas.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 200103

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Enligt Mittuniversitetets lönetrappa för doktorander
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2019/1502
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-142 83 71
  • Gertrud Olauzon, Saco, 010-142 83 58
Publicerat 2019-12-03
Sista ansökningsdag 2020-01-03

Tillbaka till lediga jobb