Mittuniversitetet, Institutionen för data- och elektroteknik

Vid institutionen för data- och elektroteknik bedrivs utbildning inom ämnena datateknik, elektronik, elektroteknik och ljudproduktion. Forskningen på institutionen sker vid forskningscentret Sensible Things that Communicate (www.miun.se/stc) och handlar om sensorbaserade system och tjänster för användning inom Internet of Things och artificiell intelligens.

Forskningscentret STC (Sensible Things that Communicate, www.miun.se/stc) söker en Postdoktor inom tillämpad maskininlärning. Forskningen kommer att genomföras tillsammans med industriella partners i ett större projekt som integrerar teknologiutmaningar inom sensorteknik för industriella och medicinska tillämpningar.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder en postdoktortjänst inom tillämpad maskininlärning för ljudmätning och ljudklassificering. Tjänsten kan inriktas mot områdena djupinlärning för ljudanalys, djupinlärning för ljud i mätningar, samt implementering av maskininlärning på inbyggda system. Tjänsten är kopplad till samverkande forskargrupper med verksamhet inom tillståndsövervakning, ljudanalys och bildanalys samt inbyggda system. Forskningen för tjänsten genomförs i nära samarbete med nationella och internationella samarbetspartners.

Fokus för tjänsten ligger inom området djupinlärning för karakterisering och positionering av ljud. Tjänsten kan även innehålla implementeringsaspekter av maskininlärningsmodeller på inbyggda system. Arbete kan vara av experimentell och teoretisk karaktär och inkludera datainsamling, utveckling och verifiering av modeller samt generalisering av lösningar.

Behörighet och bedömningsgrund
Den som ska anställas som postdoktor ska vara behörig enligt de krav som beskrivs i Mittuniversitetets anställningsordning. För att kvalificera dig för en anställning som postdoktor krävs att du innehar en doktorsexamen eller motsvarande utländsk examen inom relevant forskningsområde. Din examen får inte vara äldre än 3 år från ansökningstidens utgång: Men, till exempel, kan sjukfrånvaro och/eller föräldraledighet dras från femårsperioden.

För denna position krävs det att du har en doktorsexamen i elektronik, elektroteknik, datateknik eller närliggande område samt har tidigare akademisk erfarenhet inom maskininlärning.

Aktivt deltagande och samarbete inom forskargruppen är nödvändigt. Det är därför viktigt att du är en ansvarsfull person med helhetssyn, att du kan kommunicera obehindrat både muntligt och skriftlig på engelska och att du är strukturerad i ditt arbetssätt.

Handläggning
Anställningen bereds i enlighet med Mittuniversitetets anställningsordning.

Anställning och tillträde
Anställningen omfattar 100% under 24 månader med tillträde enligt överenskommelse. 

Anställningsvillkoren regleras i Mittuniversitetets anställningsordning och avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor. 

Anställningsort: Sundsvall

Information
Närmare upplysningar lämnas av Prefekt, Patrik Österberg, Telefon, +46 (0)10 142 86 14, patrik.osterberg@miun.se och Docent Jan Lundgren, jan.lundgren@miun.se. Se även STCs hemsida www.miun.se/stc.

Ansökan
Ska innehålla styrkt meritförteckning, kopior av betyg och examensbevis, examensarbete, ett personligt brev som beskriver inriktning du vill fokusera på inkluderande dina visioner och mål för detta område, samt övriga handlingar (till exempel projektarbeten) som önskas åberopas.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2023-04-09.

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2023/540
Facklig företrädare
  • Ummis Jonsson, SACO, 010-1428809
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb