Mittuniversitetet, Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap

Gaskeuniversiteete/Mittuniversitetet är beläget mitt i det sydsamiska området i Saepmie. Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap är en ortsövergripande institution med verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: engelska, genusvetenskap, historia, kriminologi, litteraturvetenskap, samhällskunskap, sociologi, statsvetenskap, svenska som andraspråk och svenska språket. Forskningen bedrivs inom respektive ämne samt inom Risk and Crisis Research Center (RCR), Forum för Genusvetenskap (FGV) och DEMICOM.

Kriminologiämnet ingår tillsammans med sociologiämnet en gemensam organisationsenhet. Ämneskollegiet för kriminologi och sociologi är ortsövergripande och har verksamhet i både Sundsvall och Östersund. På campus Östersund finns Risk och krishanteringsprogrammet, Personal- och arbetslivsvetarprogrammet samt fristående kurser i kriminologi, på campus Sundsvall finns Samhällsvetarprogrammet samt ett kandidatprogram i kriminologi. Utöver detta finns också ett distansutbud bestående av såväl progressions som breddkurser. Enhetens forskning är organiserad utifrån områdena Våld och brottsprevention, Risk och kris, Arbete och organisation samt Samhälle, makt och kritik. Delar av forskningen är knuten till de interdisciplinära forskningsmiljöerna FGF och RCR.

 

Arbetsuppgifter
Till arbetsuppgifterna hör undervisning, i första hand på grundläggande nivå inom kriminologiämnet men undervisning inom sociologiämnet kan också bli aktuellt. Innehavaren av anställningen förväntas genom sin verksamhet bidra till utvecklingen av kollegiets arbete samt till den pedagogiska- och forskningsanknutna miljön på plats på Mittuniversitetets orter. I anställningen ingår administration enligt gällande arbetstidsavtal och lokala riktlinjer.

 

Behörighet
Behörig för anställning som universitetsadjunkt är den som avlagt magisterexamen i kriminologi eller närliggande ämne, genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper samt visat pedagogisk skicklighet (HF 4 kap. 4§)

Den som ska anställas som universitetsadjunkt ska vara behörig enligt de krav som beskrivs i Mittuniversitetets anställningsordning.

 

Övriga krav
Den som ska anställas som universitetsadjunkt ska ha visat pedagogisk skicklighet.

Den sökande ska kunna utföra administrativa och pedagogiska arbetsuppgifter som förutsätter förståelse av, och förmåga att använda, såväl svenska som engelska. Undervisningen sker företrädesvis på svenska, varför goda kunskaper i svenska är av stor betydelse.

Vikt läggs också vid personliga egenskaper såsom social kompetens och god samarbetsförmåga. Vidare behöver du kunna arbeta självständigt, vara flexibel och ha en god förmåga att planera ditt arbete.

 

Bedömningsgrunder
Som bedömningsgrunder vid anställning av en adjunkt ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställningen gälla. Prövningen av den pedagogiska skickligheten ska ägnas lika stor omsorg som prövningen av andra behörighetsgrundande förhållanden.

Erfarenhet av undervisning och forskning inom enhetens forsknings- och utbildningsområden är meriterande. Särskilt meriterande är erfarenhet av undervisning och forskning inom området våld och brottsprevention. Då anställningen omfattar studentkontakt är god samarbetsförmåga och god kommunikationsförmåga viktigt.

 

Handläggning
Beredning av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 4 kap. och fortgår i enlighet med Mittuniversitetets anställningsordning.

 

Anställning och tillträde 
Anställningen är ett vikariat omfattande 100 % av heltid, tillträde enligt överenskommelse, dock längst till 2025-01-31.

 

Anställningsort: Östersund

 

Information
Upplysningar lämnas av proprefekt Magnus Granberg, magnus.granberg@miun.se eller tfn 010-142 84 36 och studierektor Ida Sjöberg, ida.sjoberg@miun.se  tfn 010-1428402

 

Ansökan
Ansökningshandlingar ska vara på svenska eller engelska.

Till ansökan ska bifogas meritförteckning redogörelse för dokumenterad vetenskaplig och pedagogisk verksamhet, inkl. intyg över vetenskaplig och pedagogisk meritering.. Se övriga instruktioner till sökande i Humanvetenskapliga fakultetens regler och anvisningar. 

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2025-05-02.

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2025/1101
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
  • Börje Norlin, Saco, 010-1428594
Sista ansökningsdag 2025-05-02
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb