Institutionen för kommunikation, kvalitetsteknik och informationssystem

Institutionen för kommunikation, kvalitetsteknik och informationssystem har verksamhet på både Campus Östersund och Campus Sundsvall. Vid institutionen bedrivs utbildning och forskning inom de ämnen som faller under områdena Kommunikation, Kvalitetsteknik och Informationssystem.

Tjänsten riktar sig till studier av digitalisering, samhällsförändring och värdeutveckling i ett brett perspektiv inom Forum för digitalisering (FODI), en tvärvetenskaplig forskningsmiljö med inriktningar inom arkiv- och informationsvetenskap, informatik samt industriell organisation och ekonomi. Tjänsten kommer att ingå i en regional satsning på en tvärvetenskaplig forskarskola med fokus på GovTech Challenges där doktoranderna, såväl som handledarkollegiet, kommer att ha en rad olika disciplinära bakgrunder.

Arbetsuppgifter

Föreliggande doktorandprojekt fokuserar således på att öka kunskapen om nyttorealisering av digitala praktiker inom offentlig sektor. Utgångspunkten är en ökad förståelse för offentlig sektors värden och logiker i relation till digitaliseringsinitiativ. Egen forskarutbildning innefattande forskning 80 % av en heltidstjänst.


Behörighet

Grundläggande behörighet har den som avlagt en examen på avancerad nivå eller fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. Särskild behörighet har den som har minst 90 högskolepoäng i informationssystem (informatik) eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrunder

Stor vikt kommer att läggas vid förmåga till praktiknära studier och förståelse för offentlig sektors utgångspunkter som skattefinansierad verksamhet och där är erfarenhet av arbete inom offentlig sektor meriterande. Särskilt meriterande är erfarenhet av olika former av digitaliseringsinitiativ. Tidigare arbeten, såsom uppsatser och självständiga arbeten kommer att utgöra grund för bedömning men arbetserfarenhet är också avgörande.


Övriga bedömningsgrunder

Tjänsten kräver väldigt goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska.

Handläggning

Beredningen av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 5 kap och fortgår i enlighet med Mittuniversitetets anställningsordning.

Anställning och tillträde

Doktorandanställningen avser en anställning som motsvarar fyra års heltidsstudier och beräknas leda fram till en doktorsexamen. Tillträde 2024-03-20 eller enligt överenskommelse.

En ny anställning som doktorand gäller för högst ett år, anställningen får därefter förnyas med högst två år i taget. Bestämmelser gällande anställning som doktorand finns i Högskoleförordningen (1993:100), 5 kap 1-7 §§.

Anställningsort: Sundsvall

Lön: Enligt Mittuniversitetets lönetrappa för doktorander.


Information

Närmare upplysningar lämnas av forskningsledare Katarina L Gidlund, katarina.l.gidlund@miun.se eller proprefekt Martina Granholm, martina.granhholm@miun.se, +46 (0)10-1428627.

Ansökan

Ansökningshandlingar ska vara på svenska eller engelska och ska innehålla examina och kursutdrag samt CV med arbetslivserfarenhet och en kortfattad tentativ forskningsplan.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2024-03-15.

Tillträde 2024-03-20 eller enligt överenskommelse
Löneform Enligt Mittuniversitetets lönetrappa för doktorander
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2024/508
Facklig företrädare
  • Ummis Jonsson, SACO, 010-1428809
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
Sista ansökningsdag 2024-03-15

Tillbaka till lediga jobb