Mittuniversitetet, Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap

Gaskeuniversiteete/Mittuniversitetet är beläget mitt i det sydsamiska området i Saepmie. Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap är en ortsövergripande institution med verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: engelska, genusvetenskap, historia, kriminologi, litteraturvetenskap, samhällskunskap, sociologi, statsvetenskap, svenska som andraspråk och svenska språket. Forskningen bedrivs inom respektive ämne samt inom Risk and Crisis Research Center (RCR), Forum för Genusvetenskap (FGV) och DEMICOM.

Sociologiämnet är ortsövergripande och finns lokaliserat i Sundsvall och Östersund och har examensrätt på alla nivåer av den högre utbildningen, inklusive forskarutbildning. Merparten av forskningen inom ämnet bedrivs inom områdena genus, risk- och krisforskning, kritisk teori samt arbete och organisation. En stor del av forskningen är organiserad inom de två forskningsenheterna Risk och krisforskningscentrum (www.miun.se/rcr) och Forum för genusvetenskap (www.miun.se/fgv). Vi söker nu en forskningsassistent i sociologi för arbete inom arbetslivsforskning.

Arbetsuppgifter
Arbetslivsforskning vid Mittuniversitetet är ett brett område som spänner över flera discipliner. Inom sociologi genomförs bland annat studier om arbetsmarknadsprogram, arbetsmiljö och avbrott från arbete i form av exempelvis föräldraledighet, sjukskrivning eller studier. I rollen som forskningsassistent kommer du i första hand undersöka situationen för studerande föräldrar, vilket ska leda till en kartläggning av hur olika lärosäten arbetar med villkoren för denna grupp samt genomförande av en forskningssammanställning. Arbetsuppgifterna kommer bland annat innefatta administration, datainsamling och sammanställning.

Din bakgrund

Vi söker dig som har avlagt examen på avancerad nivå i sociologi eller motsvarande (se Mittuniversitetets anställningsordning). Du har dokumenterad erfarenhet av att använda både kvantitativ och kvalitativ metod. Du har förmågan att utföra administrativa arbetsuppgifter och du förväntas ha goda kunskaper i såväl svenska som engelska.

Vi ser gärna att du har god vana att kunna läsa, skriva och diskutera forskningsrelaterade frågor samt har erfarenhet av att genomföra enklare analyser av kvalitativa och kvantitativa datamaterial. Det är också meteriterande är om du har tidigare erfarenhet av studier, forskning eller annat arbete inom området arbetslivsforskning.

Dina egenskaper
För att lyckas i rollen krävs att du har god samarbetsförmåga, social kompetens samt god kommunikativ förmåga, eftersom du kommer samarbeta mycket med kollegor. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställning och tillträde
Tjänsten är på 50% av heltid med start omgående, dock längst tom 2023-12-31 med möjlighet till förlängning.

Anställningsort: Östersund

Information
Närmare upplysningar om ämnets forskningsprofil lämnas av ämnesföreträdare Katarina Giritli Nygren, katarina.giritli-nygren@miun.se eller tfn 010-142 88 43 och om projektet Ann-Zofi Duvander, ann-zofie.duvander@miun.se eller tfn 010-1428568.

Information om institutionen och om anställningen kan lämnas av prefekt Pär Olausson, par.olausson@miun.se eller tfn 010-142 85 47 eller proprefekt Elin Montelius, elin.montelius@miun.se eller tfn 010-142 81 88.

Ansökan
Ansökningshandlingarna ska vara på svenska eller engelska.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2023-10-25.

Tillträde Omgående
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2023/2387
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
  • Ummis Jonsson, Saco, 010-1428809
Sista ansökningsdag 2023-10-25

Tillbaka till lediga jobb