Mittuniversitetet, Institutionen för psykologi och socialt arbete

Institutionen för psykologi och socialt arbete bedriver sin verksamhet vid Campus Östersund. Vi forskar och utbildar inom socialt arbete och psykologins grundläggande områden.

Arbetsuppgifter:
Arbetet innebär i huvudsak att bedriva forskarstudier med inriktning mot klinisk psykologi, mer specifikt rörande hur negativa barndomserfarenheter, såsom försummelse och övergrepp, påverkar  processer som är relevanta för social funktion och välbefinnande i vuxen ålder. Forskningen är avsedd att generera grundläggande kunskap som kan användas för att utveckla psykologiska interventioner för individer som varit utsatta för övergrepp i barndomen. I arbetet ingår att använda experimentella metoder inklusive registrering av perifera psykofysiologiska data, delvis i samarbete med ett internationellt nätverk av forskare (https://www.global-psychotrauma.net/socio­ emotional-development). I arbetsuppgifterna ingår även undervisning och/eller institutionsgöromål.

Doktorandstudiernas omfattning:
Forskarstudier (80 %) samt institutionsgöromål och/eller undervisning (20 %) under fem år. Forskarstudierna förväntas leda till en doktorsexamen i psykologi.

Behörighet:
Behörig att antas till forskarutbildningen i psykologi är den som uppfyller kraven för allmän behörighet och särskild behörighet, dvs master eller magisterexamen i psykologi eller motsvarande, samt i övrigt bedöms ha förmåga att tillgodogöra sig utbildningen.

Bedömningsgrund:
Urval bland sökande som uppfyller behörighetskraven görs med hänsyn till de sökandes förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Därmed betonas såväl kunskaper om såväl grundläggande psykologiska processer som klinisk psykologi och psykologisk behandling. Psykologexamen är meriterande.

Stor vikt läggs vid de sökandes C- och magister-/masteruppsatser eller andra skriftliga prestationer.

Tidigare erfarenheter av statistiska analyser, experimentella studier, användning av psykofysiologiska data eller programmering är meriterande men inte ett krav.

Anställningen förutsätter goda kunskaper i engelska (både muntligt och skriftligt) liksom god samarbetsförmåga.

Handläggning: 
Beredningen av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 5 kap samt Mittuniversitetets antagningsordning.

Anställning och tillträde:
Anställningen på heltid, som omfattar forskarstudier (80 %) samt institutionsgöromål och/eller undervisning (20 %) fem år. Tillträde 2022-03-01 eller enligt överenskommelse.

En ny anställning som doktorand gäller för högst ett år, anställningen får därefter förnyas med högst två år i taget. Bestämmelser gällande anställning som doktorand finns i Högskoleförordningen (1993:100), 5 kap 1-7 §§.

Anställningsort: Östersund

Lön: Enligt Mittuniversitetets lönetrappa för doktorander.

För mer information: Professor Monique Pfaltz, monique.pfaltz@miun.se eller prefekt Ulrika Danielsson, ulrika.danielsson@miun.se

Ansökan:
Till ansökan ska bifogas styrkt meritförteckning, en beskrivning av den sökande, kopia på kandidat- och magister-/masteruppsats/er i psykologi, en kort beskrivning på engelska av det tänkta avhandlingsämnet (högst fem sidor) samt andra relevanta handlingar. Handlingarna ska vara Mittuniversitetet tillhanda senast ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2022-01-09.

Tillträde Tillträde 2022-03-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Enligt Mittuniversitetets lönetrappa för doktorander
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2021/2687
Facklig företrädare
  • Ummis Jonsson, SACO, 010-142 88 09
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-142 83 71
Sista ansökningsdag 2022-01-09

Tillbaka till lediga jobb