Mittuniversitetet

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Om högskoleprovet
Mittuniversitetet ansvarar för högskoleprovets genomförande i Jämtland/Västernorrland. Högskoleprovet mäter kunskaper och färdigheter som har betydelse för förmågan att klara av högskolestudier. Alla som vill får skriva högskoleprovet. Det finns inga krav på medborgarskap, uppehållstillstånd eller ålder men provet ges bara på svenska.

Högskoleprovet genomförs 2 gånger/år. Under våren 2020 ställdes provet in p g a rådande pandemi i landet. Nästa provdag är söndagen den 18 oktober. Arbetstiden under provdagen är ca 7.30-16.30. Den som anställs kommer att få genomgå en obligatorisk utbildning om ca 2 timmar innan provdagen. Mer om högskoleprovet finns på https://www.studera.nu/hogskoleprov/Anmalan-till-hogskoleprovet/Anmalan-till-hogskoleprovet/

Nu behöver vi utöka vår personalpool med provledare, medhjälpare och materialsamordnare.

Arbetsuppgifter
Provledaren är den som leder provet och beroende på lokalens storlek kan det finnas medhjälpare och i vissa fall materialsamordnare som stöttar i genomförandet. Under provdagen genomförs flera  legitimationskontroller och de skrivande ges återkommande instruktioner om hur provet går till. Du fördelar ut och samlar in provmaterial till de skrivande och under skrivtiden håller du uppsikt och kontrollerar användning av otillåtna hjälpmedel. Du ronderar i lokalen och behöver vara beredd på att ingripa vid misstänkta regelbrott. Vi använder både egna lokaler samt externa lokaler.                                                                                                                   Kvalifikationer
Vi söker dig som:

  • har vana från arbete på myndighet/lagstyrd verksamhet
  • har vana och erfarenhet av pedagogiskt arbete (i högre åldrar)
  • har vana och erfarenhet att tala inför grupp (gäller provledare)
  • har förståelse för teknik och hur den kan användas (i fusksyfte)
  • är noggrann, strukturerad, ordningsam och stresstålig
  • kommunicerar på ett tydligt sätt och är van att säkerställa att budskap når fram, samt
  • behärskar flytande svenska i tal och skrift

Med anledning av den myndighetsutövning som ingår i arbetet krävs det att du som arbetar har fyllt 18 år.

Anställning och tillträde
Som anställd inför och under högskoleprovets genomförande vid Mittuniversitetet har du en s k intermittent anställning. Det innebär att du kommer att tillhöra en personalpool och anställs vid varje enskilt provtillfälle och får ekonomisk ersättning utifrån arbetsinsats och utbildningstillfälle. Hur mycket du får arbeta varierar, eftersom du blir erbjuden arbete när behov finns, vilket styrs av antalet anmälda till provet samt typ av skrivlokal.

Anställningsort
Mittuniversitetet ansvarar för högskoleprovets genomförande i Jämtland/Västernorrland. Vi behöver inför höstens provdag stärka personalpoolen för Sundsvall, Örnsköldsvik samt Östersund.

Lön: Lön utgår enligt avtal.

Information
Om du har frågor så är du välkommen att kontakta provhandläggare:
Sara Ahlin, sara.ahlin@miun.se, 010-142 89 45, eller
Kent Sjöberg, kent.sjoberg@miun.se, 010-142 88 73

Välkommen med din ansökan, med personligt brev och CV, via vårt rekryteringssystem senast den 31 augusti 2020. Ansök här!

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 10 dagar)
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön enl avtal
Antal lediga befattningar 20
Sysselsättningsgrad vid behov
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2020/1417
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-142 83 71
  • Gertrud Olauzon, Saco, 010-142 83 58
Publicerat 2020-06-24
Sista ansökningsdag 2020-08-31

Tillbaka till lediga jobb