Mittuniversitetet, Avdelningen för studieadministration

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Avdelningen för studieadministration arbetar dels med myndighetsfrågor, dels med studie- och utbildningsrelaterad service för studenter, presumtiva studenter och universitetets personal. Avdelningen innefattar många verksamhetsområden; högskoleprovet, antagning, schemaläggning, studiedokumentation, tentamenssamordning, tillgodoräknanden, examensutfärdande och härtill support och utveckling för några av universitetets nödvändiga stödsystem inom utbildningsadministration.

Arbetsuppgifter
Studenterna möter olika examinationsformer under sin studietid, varav en är salstentamen, som våra tentamenssamordnare administrerar. Som tentamensvakt vid Mittuniversitetet har du en mycket viktig arbetsuppgift och kvaliteten i examinationen är av största vikt för trovärdigheten i de betyg och examina universitetet utfärdar. Du medverkar till att examinationen genomförs rättssäkert och att tentamensregler följs.

När du arbetar som tentamensvakt har du nära kontakt med tentamenssamordnarna, liksom med studenter och ibland lärare. I dina arbetsuppgifter ingår att hämta och lämna tentamen hos tentamenssamordnaren samt iordningställa tentamenslokalen. Vi använder både egna lokaler på campus samt externa lokaler. Du genomför legitimationskontroller och ger instruktioner till de studenter som ska tentera i lokalen. Du fördelar ut rätt tentamen till rätt student och vi använder bl a färgkoder för detta moment. Under skrivtiden håller du uppsikt över studenterna och kontrollerar användning av hjälpmedel. Du ronderar i lokalen och behöver vara beredd på att ingripa vid misstänkta regelbrott. Både studenter och lärare kan vara svensktalande såväl som engelsktalande.

Det är viktigt att tentamen genomförs i enlighet med de regelverk som universitetet beslutat om och vi söker därför dig som kan leva upp mot de kraven. De som anställs som tentamensvakter kommer att få genomgå en obligatorisk utbildning.

Tentamen skrivs kontinuerligt med toppar var femte vecka och antalet skrivande studenter i en tentamenslokal kan variera från en person till hundra. Anpassade prov, lokaler och skrivtider förekommer för studenter med funktionsvariationer.

Under vårterminen påbörjades försöksverksamhet med möjlighet för studenterna att skriva salstentamen digitalt. Denna form av salstentamen och andra digitala examinationsformer har sedan ökat kraftigt i omfattning, vilket innebär att arbetet som salstentavakt i fysisk sal kan komma att kombineras med digitalt vaktande i olika grader och datorsystem.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

  • har gymnasieutbildning och därefter minst 2 års arbetslivserfarenhet,
  • är trygg med att informera större grupper och kan uttrycka dig väl, både i tal och i skrift, i det svenska och engelska språket,
  • har erfarenhet av att bemöta människor i stressade situationer, samt
  • har goda erfarenheter av arbete i Windowsmiljö.

För att lyckas och trivas i den här anställningen är det viktigt att du:

  • är strukturerad och ansvarstagande med ett bra ordningssinne,
  • är noggrann och uppmärksam,
  • kan ta till dig ny teknik och nya datorprogram, samt
  • kan kommunicera på ett tydligt sätt och är van att säkerställa att budskap når fram.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Som tentamensvakt hos oss får du inte vara student vid Mittuniversitetet eller vid annan högskola/universitet.

Du som söker behöver kunna arbeta såväl dagtid som kvällstid på vardagar och helger.

Anställning och tillträde
Som tentamensvakt vid Mittuniversitetet har du en s k intermittent anställning. Det innebär att du kommer att tillhöra en personalpool och anställs vid varje enskilt tillfälle (vaktuppdrag) och får ekonomisk ersättning per timme. Hur mycket man får arbeta som tentamensvakt varierar, eftersom du blir erbjuden arbete när behov finns. Det innebär att du kommer att erbjudas enstaka, kortvariga anställningstillfällen med start under höstterminen, vilken startar 31 augusti.

Anställningsort: Östersund.

Lön: Timersättning enligt avtal.

Information
Om du har frågor så är du välkommen att kontakta tentamenssamordnare Annika Nilsson, annika.nilsson@miun.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan och personligt brev och CV via vårt rekryteringssystem senast 31 augusti 2020.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 10 dagar)
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön enligt lokalt avtal
Antal lediga befattningar 20
Sysselsättningsgrad vid behov
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2020/1447
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-142 83 71
  • Gertrud Olauzon, Saco, 010-142 83 58
Publicerat 2020-06-24
Sista ansökningsdag 2020-08-31

Tillbaka till lediga jobb