Mittuniversitetet, Institutionen för matematik och ämnesdidaktik

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier

Institutionen för matematik och ämnesdidaktik som har verksamhet på både Campus Sundsvall och Campus Östersund, bedriver utbildning och forskning inom området.

Arbetsuppgifter: Arbetsuppgifterna inbegriper undervisning, handledning och bedömning inom matematikdidaktiska kurser. Det handlar om introduktionskurs till matematikdidaktik på ämneslärarprogrammet i matematik, första matematikdidaktikkurs på lärarprogrammen F-3 och 4-6 samt handledning av självständiga arbeten i matematik på lärarprogrammen F-3 och 4-6. Dessutom förväntas delaktighet i planering av dessa kurser.

Behörighet och bedömningsgrund: Behörig att anställas som universitetslektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens alternativt konstnärlig skicklighet eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen, genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper samt visat pedagogisk skicklighet.

Förutom kraven ovan kräver befattningen:

Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift eftersom undervisningen sker på svenska. Lärarutbildning med lärarlegitimation. Dokumenterad pedagogisk skicklighet. Dokumenterad erfarenhet av undervisning i matematik i grundskola eller gymnasium under de senaste 5 åren.

Övriga bedömningsgrunder (i prioritetsordning):  

Samarbetsförmåga, administrativ och annan skicklighet som är av betydelse för tjänsten. Ämneslärarutbildning i matematik Matematikdidaktisk forskningserfarenhet, gärna inom områdena matematiska resonemang och problemlösning

Handläggning: Beredning av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 4 kap. och fortgår i enlighet med den anställningsordning som gäller för Mittuniversitetet.

Anställning och tillträde: Visstidsanställning 20 %, 1 augusti 2019 till 31 januari 2020.

Anställningsort: Sundsvall

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Information: Närmare upplysningar lämnas av prefekt, Tomas Nilson tel. 010-142 85 22, tomas.nilson@miun.se och Hugo von Zeipel tel. 010-142 84 82, hugo.vonzeipel@miun.se. Se även avdelningens hemsida www.miun.se/mod.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2019-07-12.
Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2019-08-01
Löneform Individuell lönesättning tillämpas.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2019/1207
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-142 83 71
  • Lars P Nilsson SACO, 010-142 88 32
Publicerat 2019-06-14
Sista ansökningsdag 2019-07-12

Tillbaka till lediga jobb