Mittuniversitetet, Institutionen för kemiteknik

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier

Institutionen för kemiteknik har sin verksamhet på Campus Sundsvall. Institutionen utbildar och bedriver forskning inom energiteknik och kemiteknik.

Arbetsuppgifter: En universitetsadjunkt arbetar normalt med undervisning och administration vid lärosätet. Du kommer främst att undervisa på energiteknikkurser inom ingenjörsprogrammen energiteknik och automation. Del av anställningen kan utgöra programansvar för ingenjörsprogrammet inom energiteknik.

Behörighet och bedömningsgrund: För behörighet som universitetsadjunkt vid Mittuniversitetet krävs avlagd examen från högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng omfattande minst 90 poäng inom energiteknik, genomgången högskolepedagogisk utbildning samt visad pedagogisk skicklighet. Undervisningen bedrivs på svenska och det krävs därför goda färdigheter i svenska språket, såväl skriftligt som muntligt. Meriterande är undervisningserfarenhet från distansoberoende tekniker inom ingenjörsprogram som energiteknik/automation samt inom processoperatörsprogram. Meriterande är också administrativ erfarenhet inom universitetsvärlden som kursansvar, programansvar och motsvarande samt arbete med utbildningsplattformar som Zoom och Moodle och adminstrativa system som Retendo. Meriterande är även relevant industriell erfarenhet.

Handläggning: Beredning av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 4 kap. och fortgår i enlighet med den anställningsordning som gäller för Mittuniversitetet.

Anställning och tillträde: Heltid, tidsbegränsad till 1 år. Tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse.

Anställningsort: Sundsvall 

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Information: Närmare upplysningar lämnas av prefekt Erik Hedenström erik.hedenstrom@miun.se. och ämnesföreträdare Olof Björkqvist olof.bjorkqvist@miun.se.

Se även avdelningens hemsida www.miun.se/che/

Ansökan: Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2019-06-26

 Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2019/1079
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-142 83 71
  • Lars P Nilsson SACO, 010-142 88 32
Publicerat 2019-05-29
Sista ansökningsdag 2019-06-26

Tillbaka till lediga jobb