Mittuniversitetet, Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap

Gaskeuniversiteete/Mittuniversitetet är beläget mitt i det sydsamiska området i Saepmie. Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap är en ortsövergripande institution med verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: engelska, genusvetenskap, historia, kriminologi, litteraturvetenskap, samhällskunskap, sociologi, statsvetenskap, svenska som andraspråk och svenska språket. Forskningen bedrivs inom respektive ämne samt inom Risk and Crisis Research Center (RCR), Forum för Genusvetenskap (FGV) och DEMICOM.

Arbetsuppgifter

I anställningen utförs arbetsuppgifter främst inom ett forskarprojekt med sammanställning och analys av intervjuer och dokument, att presentera resultat muntligt på deltagande arbetsplatser och att bidra till skriftlig sammanställning av resultat.


Behörighet

Behörig att anställas som projektassistent i statsvetenskap är den som avlagt magisterexamen i statsvetenskap.  Goda kunskaper i engelska och svenska är ett krav.

 

Bedömningsgrunder

Vetenskaplig erfarenhet, metodmässig kunskap, undervisningserfarenhet samt arbeten inom ramen för ämnets forskningsprofil är meriterande. Särskilt meriterande för tjänsten är erfarenhet av tidigare arbete inom forskningsprojekt som rör tillitsstyrning och professioner i kommunal förvaltning. Meriterande är erfarenhet av undervisning i statsvetenskap på universitetsnivå eller närliggande ämnen.


Personliga egenskaper

Då det i tjänsten ingår mycket samarbeten med kollegor och arbetsplatser som ingår i projektet är god samarbetsförmåga, social kompetens och god kommunikationsförmåga i tal och skrift viktigt. Som projektassistent behöver du kunna arbeta självständigt och ha god förmåga att planera ditt arbete.

 

Anställning och tillträde

Anställningen är en särskild visstidsanställning på heltid från och med 2024-08-01 eller enligt överenskommelse/ dock längst tom 2024-12-31.

Anställningsort: Sundsvall


Information

Närmare upplysningar om institutionen lämnas av Pär Olausson, par.olausson@miun.se eller tfn 010-142 85 47 eller Glenn Svedin, glenn.svedin@miun.se eller tfn 10-1428247. Upplysningar om ämnet lämnas av studierektor Gertrud Alirani, gertrud.alirani@miun.se tfn 010-1428597 eller Sofie Blombäck, sofie.blomback@miun.se, tel. 010-1428145.


Ansökan

Ansökningshandlingar ska vara på svenska eller engelska.

Till ansökan ska bifogas styrkt meritförteckning, referenser och en redogörelse av tidigare forskningsverksamhet och pedagogiskt arbete som är av betydelse för anställningen samt personligt brev.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2024-04-12.

Tillträde 2024-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2024/935
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
  • Ummis Jonsson, Saco, 010-1428809
Sista ansökningsdag 2024-04-12

Tillbaka till lediga jobb