Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling

Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (NDH) har verksamhet på Campus Östersund och Campus Sundsvall, där vi utbildar och bedriver forskning inom institutionens ämnen med fokus på hållbar utveckling.

Arbetsuppgifter

Arbetet består av undervisning, huvudsakligen inom högskoleingenjörsprogrammet i energiteknik men även kurser i maskinteknik, fysik och kemiteknik inom Mittuniversitetets övriga ingenjörs- och civilingenjörsprogram. Du kommer även att arbeta med kurs- och programutveckling samt kvalitetssäkring av utbildning, i nära samarbete med övriga i lärarkollegiet.

Behörighet

Den som ska anställas som universitetsadjunkt ska vara behörig enligt de krav som beskrivs i Mittuniversitetets anställningsordning.

Vi ser gärna att du har en bakgrund som civilingenjör med gedigna kunskaper i energiteknik och ingenjörsmetodik. Du ska ha tidigare erfarenhet av att undervisa på högskola eller universitet både i distansform och på campus.


Bedömningsgrunder

Som bedömningsgrunder vid anställning av en universitetsadjunkt gäller
graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställningen. Prövningen av den pedagogiska skickligheten ska ägnas lika stor omsorg som prövningen av andra behörighetsgrundande förhållanden.

Du har god förmåga att kommunicera både i tal och skrift på både svenska och engelska. Stor vikt kommer att fästas vid förmåga att delta i undervisningen och ta ansvar för den utrustning som används i berörda utbildningar. Utbildningsuppdraget kommer till stor del att vara i distansutbildningar. Erfarenhet av att bedriva undervisning på distans och egen produktion av distansanpassade lärmaterial är mycket meriterande. Erfarenhet av att medverka i undervisning i angränsande teknikområden, speciellt fysik, kemiteknik och maskinteknik, är meriterande.

 

Personliga egenskaper

Du har en god förmåga att samarbeta med både studenter och övriga kollegor. Du trivs med att delta aktivt i det kollegiala arbetet på institutionen, men har också förmågan att själv prioritera, strukturera och driva dina uppgifter framåt.


Övriga bedömningsgrunder

Tjänsten kräver kompetens att använda distansanpassade lärverktyg, främst Zoom, Teams och Moodle.

 

Handläggning

Beredning av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 4 kap. och fortgår i enlighet med Mittuniversitetets anställningsordning.

 

Anställning och tillträde

Anställningen är en särskild visstidsanställning omfattande 70% av heltid från och med 2023-10-01 eller enligt överenskommelse/ dock längst tom 2024-09-30.

Anställningsort: Sundsvall.

Information

Närmare upplysningar lämnas av prefekt Madelen Olofsson, madelen.olofsson@miun.se eller 010-142 88 67, samt av ämnesföreträdare Olof Björkqvist, olof.bjorkqvist@miun.se eller 010-142 88 90.

 

Ansökan

Ansökningshandlingar ska vara på svenska eller engelska. Till ansökan ska bifogas CV och personligt brev samt eventuella övriga handlingar som önskas åberopas.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2023-09-29. 

Tillträde 2023-10-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 70%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2023/2049
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
  • Ummis Jonsson, Saco, 010-1428809
Sista ansökningsdag 2023-09-29

Tillbaka till lediga jobb