Mittuniversitetet, Institutionen för data- och elektroteknik

Vid institutionen för data- och elektroteknik bedrivs utbildning inom ämnena datateknik, elektronik, elektroteknik och ljudproduktion. Forskningen på institutionen sker vid forskningscentret Sensible Things that Communicate (www.miun.se/stc) och handlar om sensorbaserade system och tjänster för användning inom Internet of Things och artificiell intelligens.

Mittuniversitetet, Forskningscentret STC

STC forskar inom Internet of Things och AI med fokus på sensorbaserade system och tjänster. Forskningen bedrivs inom elektronik- och datateknikområdet med fokus på smarta industrier, övervakning av miljöer och fjärrstyrda fordon. Forskningen sker ofta i nära samverkan med företag från hela Sverige samt med andra universitet runt om i världen.

Arbetsuppgifter

Vi söker en entusiastisk och driven medarbetare som vill vara med och ta fram Proof-of-concepts/demonstratorer inom Internet of Things (IoT) och artificiell intelligens (AI).
I samarbete med våra forskare, ingenjörer och företagspartners kommer du att vara delaktig i utvecklingen av framtidens tekniklösningar.

Huvudsakliga ansvarsområden:

  • Ta fram kommunikations-/nätverkslösningar för IoT-system
  • Utveckla mjukvara för inbyggda system
  • Ta fram AI lösningar i samverkan med forskare
  • Utföra installations- och implementeringsarbete av Proof of Concept

Tjänsten är kopplad till vår framstående forskning inom AI och IoT vid Mittuniversitetet, där vi samarbetar nära med industriella partners. Du kommer att vara en viktig del av utvecklingsarbetet som är knutet till vårt forskningsområde. Genom att kombinera teori och praktik kommer du att bidra till att forma framtidens teknologi.

Du kommer att arbeta i nära samarbete med regionala partnerföretag och andra forskare vid vårt forskningscenter, STC (Sensible Things that Communicate). Din roll kommer att bidra till att driva innovation och teknisk utveckling i regionen.

Mer information om vårt forskningscenter STC och våra smarta teknologiprojekt finns tillgängligt på vår hemsida www.miun.se/stc.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en akademisk examen på lägst kandidatnivå från relevant utbildning inom elektro- eller datateknik. Du har intresse och/eller erfarenhet inom följande områden:

  • Erfarenhet av att arbeta med programmering, IoT- och AI-teknologier
  • Kompetens inom kommunikations- och nätverkslösningar
  • Kunskap om inbyggda system och mjukvaruutveckling
  • Förmåga att självständigt driva och genomföra projekt

Tjänsten kräver goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska.

Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö där du får möjlighet att vara med och forma framtidens teknik. Du kommer att få arbeta i ett dynamiskt och tvärvetenskapligt team med erfarna forskare och engagerade partners från näringslivet. Om du är redo att ta dig an denna spännande utmaning och vara en del av vårt forskningscenter.

Dina egenskaper

Tjänsten som PoC-utvecklare/ingenjör förutsätter att du har ett serviceinriktat förhållningssätt, är strukturerad, har god administrativ och kommunikativ förmåga samt god förmåga att arbeta självständigt. Eftersom arbetet är förenat med många kontakter såväl inom Mittuniversitetet som med omgivande samhälle kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper, liksom initiativkraft och samarbets- och serviceförmåga.


Anställning och tillträde

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsort: Sundsvall


Information

Närmare upplysningar lämnas av prefekt Patrik Österberg, patrik.osterberg@miun.se eller telefonnummer +46 10 142 86 14, samt centrumledare Mattias O´Nils, mattias.onils@miun.se, 010 142 87 80.

Ansökan

Ansökningshandlingar ska vara på svenska eller engelska.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2023-09-30.

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1960
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
  • Ummis Jonsson, Saco, 010-1428809
Sista ansökningsdag 2023-09-30

Tillbaka till lediga jobb