Mittuniversitetet, Institutionen för hälsovetenskap

Institutionen för hälsovetenskap har verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund. Verksamheten utbildar och forskar inom folkhälsovetenskap, idrottsvetenskap och rehabiliteringsvetenskap.

Verksamheten utbildar och forskar inom folkhälsovetenskap, idrottsvetenskap och rehabiliteringsvetenskap.

Arbetsuppgifter:
Under 2022 har vi ett specifikt behov av undervisnings och ledarskapskompetens inom de idrottsvetenskapliga områdena med inriktning mot grundläggande anatomi och fysiologi, idrottsfysiologi,  träningslära, coaching och ledarskap, där den sökande måste ha förmåga att kunna undervisa på svenska. Utöver undervisningen ska sökande vara beredd att ta på sig ledarskapsroller inom kollegiet såsom programansvarig. Undervisningsformen inom idrottsvetenskap är campusbaserad, med vissa distansanpassningar för covid-19 situationen enligt universitetets riktlinjer. I anställningen ingår också arbetsuppgifter av administrativ karaktär. Möjligheter till kompetensutveckling finns inom ramen för anställningen enligt gällande kollektivavtal och lokala riktlinjer.

Behörighet och bedömningsgrunder:
De sökande skall bedömas utifrån pedagogisk skicklighet och stor vikt skall läggas vid meriter inom de ämnesområden som anges av anställningens inriktning. För behörighet krävs en kandidat/magister- eller masterutbildning i idrottsvetenskap, idrottsmedicin, omvårdnad, fysioterapi, eller motsvarande. Meriterande är också erfarenhet från undervisning inom högskola och universitet, samt erfarenhet av ledarskap i högre utbildning eller liknande miljöer. Därutöver beaktas administrativ skicklighet, liksom erfarenhet och intresse av samverkan såväl lokalt som globalt.

Personliga förmågor:
Vi ser att du är en person som gillar utmaningar, har god förmåga att ta egna initiativ och att arbeta självständigt. Andra egenskaper som vi lägger vikt vid är att du är resultatinriktad, tydlig i kommunikationen med andra och har god samarbetsförmåga.

Handläggning:
Beredning av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 4 kap. och fortgår i enlighet med den anställningsordning som gäller för Mittuniversitetet.

Anställning och tillträde: Vikariat med omfattning på 60% av heltid under 12 månader, med start 1 februari 2022.

Anställningsort: Östersund.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Information:
Närmare upplysningar lämnas av prefekt, Sture Espwall +46 10-142 79 93 och studierektor, Helen Hanstock, +4610 142 81 24. Se även avdelningens hemsida https://www.miun.se/Forskning/amnesforskning/idrottsvetenskap/

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2021-12-03.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Start 1 februari 2022
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60 %
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2021/2532
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-142 83 71
  • Ummis Jonsson, Saco, 010-142 88 09
Publicerat 2021-11-12
Sista ansökningsdag 2021-12-03

Inapoi la locuri de munca vacante