Denna annons är inte tillgänglig!
Institutionen för ekonomi, geografi, juridik och turism har verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: företagsekonomi, juridik, nationalekonomi, statistik, geografi och turismvetenskap.
Välkommen till Mittuniversitetet där du som lektor i juridik undervisar bland annat på Förvaltningsjuridiska programmet.
Arbetsuppgifter
Ämnet juridik bedriver utbildning huvudsakligen inom Förvaltningsjuridiska programmet, vilket är ett treårigt kandidatprogram tillsammans med statsvetenskap. Profilämnen är förvaltnings- och förvaltningsprocessrätt, socialrätt och offentlig upphandling. Ämnet bedriver ett intensivt utvecklingsarbete med målsättningen att bredda utbildningsutbudet i juridik vid lärosätet.
Arbetet som lektor består i huvudsak av undervisning på grundnivå, framförallt på det Förvaltningsjuridiska programmet. Utöver undervisning ingår även handledning av studenter, kursansvar samt kurs- och programutveckling i arbetsuppgifterna. Den sökande förväntas också ta aktiv del i ämnets pedagogiska utvecklingsarbete. Kompetensutveckling och administration sker inom ramen för anställningen enligt gällande arbetstidsavtal och lokala riktlinjer.
Undervisningen bedrivs huvudsakligen fysiskt på campus Östersund. Resor mellan campusorterna Östersund och Sundsvall kan förekomma.
Anställningen är huvudsakligen inriktad mot undervisning inom det offentligrättsliga området, exempelvis inom allmän och speciell förvaltningsrätt, förvaltningsprocessrätt, offentlighet och sekretess (inklusive dataskydd), offentlig upphandling och socialrätt. Därutöver finns möjlighet till undervisning inom det civilrättsliga området gällande rättsområden som är relevanta ur ett offentligrättsligt perspektiv, exempelvis avtalsrätt och arbetsrätt.
Behörighet
Den som ska anställas som universitetslektor ska vara behörig enligt de krav som beskrivs i Mittuniversitetets anställningsordning samt enligt de krav som beskrivs i Humanvetenskapliga fakultetens regler och anvisningar.
Behörig att anställas som universitetslektor i juridik är den som har avlagt doktorsexamen i rättsvetenskap eller har motsvarande vetenskaplig kompetens och har visat pedagogisk skicklighet (HF 4 kap. 4§, Mittuniversitetets anställningsordning). Sökande som inte har genomgått högskolepedagogisk utbildning motsvarande 15 hp eller har motsvarande utbildning ska inom två år uppnå detta.
Övriga krav
Förmåga att självständigt planera och genomföra undervisning och forskning samt utmärkta kunskaper i svenska språket i tal och skrift är krav för anställningen.
Personliga egenskaper
Som person vill vi att du är intresserad av pedagogik och engagerad i lärandefrågor samt att du har god förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Andra egenskaper som vi lägger vikt vid är att du har god samarbetsförmåga och är resultatinriktad.
Bedömningsgrunder
Som bedömningsgrunder vid anställning av en universitetslektor gäller graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställningen. Prövningen av den pedagogiska skickligheten ska ägnas lika stor omsorg som prövningen av andra behörighetsgrundande förhållanden.
Pedagogisk skicklighet bedöms i första hand genom framgångsrik fysisk (campus undervisning på svenska inom de områden som anställningen avser. Erfarenhet av distansundervisning, uppsatshandledning och olika examinationsformer från ett eller flera av dessa områden är meriterande. Vidare är erfarenhet av kursadministration, särskilt på lärplattformen Canvas och inrapportering i Ladok, och hantering av disciplinärenden meriterande. Även utvecklingsarbete av kurser och utbildningsprogram är meriterande.
Vetenskaplig skicklighet bedöms i första hand genom en sammanvägning av inlämnade skrifters kvalitet med hänsyn tagen till djup och bredd. Vid bedömning av den vetenskapliga skickligheten är det meriterande att självständigt eller som del i forskargrupp ha erhållit extern forskningsfinansiering, särskilt från Vetenskapsrådet, Forte, Formas, Riksbankens Jubileumsfond eller EU:s ramprogram för forskning och innovation (H2020/Horisont Europa). Även erfarenhet av interdisciplinära forskningssamarbeten och offentligt utredningsarbete är meriterande.
Handläggning
Beredning av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 4 kap. och fortgår i enlighet med Mittuniversitetets anställningsordning.
Anställning och tillträde
Anställningen omfattar 100% från och med 2025-02-01 eller enligt överenskommelse/ dock längst tom 2026-01-15.
Anställningsort: Östersund
Information
Närmare upplysningar lämnas av prefekt Daniel Laven, 010-142 85 47, och ämnesföreträdare Mikael Lundholm, 010-142 86 91 eller mikael.lundholm@miun.se.
Ansökan
Ansökningshandlingar ska vara på svenska eller engelska.
Till ansökan ska bifogas meritförteckning, redogörelse för dokumenterad vetenskaplig och pedagogisk verksamhet, inkl. intyg över vetenskaplig och pedagogisk meritering, fullständig publikationslista samt högst 10 vetenskapliga publikationer som särskilt åberopas.
Se övrigt instruktioner till sökande i Humanvetenskapliga fakultetens regler och anvisningar.
Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2024-12-10.
Tillträde | 2025-02-01 |
---|---|
Löneform | Individuell lönesättning |
Sysselsättningsgrad | 100% |
Ort | Östersund |
Län | Jämtlands län |
Land | Sverige |
Referensnummer | MIUN 2024/3158 |
Facklig företrädare |
|
Sista ansökningsdag | 2024-12-10 |