Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling

Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (NDH) har verksamhet på Campus Östersund och Campus Sundsvall, där vi utbildar och bedriver forskning inom institutionens ämnen med fokus på hållbar utveckling.

Forskargruppen Ekokemi bedriver delar av sin forskning inom kemisk ekologi. I forskningsområdet kemisk ekologi ingår att identifiera biologiskt aktiva substanser, semiokemikalier och feromoner, med hjälp av olika kemiska analysmetoder, samt att testa dessa i fältförsök. Forskargruppen har mångårig erfarenhet av att arbeta med skogslevande insekter, vilka är i fokus i detta projekt.


Arbetsuppgifter   

Arbetet består av att utvärdera och sammanställa forskningsresultat från laborativa experiment och fältförsök kopplade till dubbelögade bastborrar. Resultatet av utvärderingarna och sammanställningarna ska leda till vetenskapliga rapporter.


Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av att identifiera semiokemikalier och feromoner med hjälp av analysmetoden GC-MS. Metodutveckling inom kromatografi samt erfarenhet av att välja metod för insamling av semiokemikalier och feromoner från levande insekter är meriterande. Du ska även ha goda kunskaper i att designa och utvärdera fältförsök för dubbelögade bastborrar. Du ska vara väl förtrogen med att artidentifiera och könsbestämma dubbelögade bastborrar. För att kunna utvärdera resultat från fältförsök bör du vara väl förtrogen med de olika statistiska metoder som används inom forskningsområdet.

Meriterande är även att tidigare ha arbetat i en forskningsmiljö samt att ha publicerat inom forskningsområdena kemisk ekologi, tillämpad entomologi eller tillämpad kemisk ekologi.

 

Dina egenskaper  

Förutom ämneskunskaper i kemi och kemisk ekologi läggs stor vikt på självständighet, initiativkraft samt god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Sökanden skall ha god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. Du ska ha stor vana att arbeta med Office-paketet och olika mjukvaror för statistik (t. ex R/R-studio).


Anställning och tillträde

Anställningen är en särskild visstidsanställning omfattande 40 % av heltid från och med 2024-04-22 eller enligt överenskommelse/ dock längst tom 2024-06-30.

Anställningsort: Sundsvall


Information

Närmare upplysningar lämnas av proprefekt Erika Wallin, e-post erika.wallin@miun.se och tel. 010 - 1428491, eller professor Erik Hedenström, epost erik.hedenstrom@miun.se och tel. 010 – 1428729.

 

Ansökan

Ansökningshandlingar ska vara på svenska eller engelska.

Ansökan ska innehålla styrkt meritförteckning, kopior av betyg, examensbevis samt övriga handlingar som önskas åberopas. Referenser/rekommendationer ska anges.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2024-04-17.

Tillträde 2024-04-22 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2024/906
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
  • Börje Norlin, Saco, 010-1428594
Sista ansökningsdag 2024-04-17

Tillbaka till lediga jobb