Mittuniversitetet, Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap

Gaskeuniversiteete/Mittuniversitetet är beläget mitt i det sydsamiska området i Saepmie. Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap är en ortsövergripande institution med verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: engelska, genusvetenskap, historia, kriminologi, litteraturvetenskap, samhällskunskap, sociologi, statsvetenskap, svenska som andraspråk och svenska språket. Forskningen bedrivs inom respektive ämne samt inom Risk and Crisis Research Center (RCR), Forum för Genusvetenskap (FGV) och DEMICOM.

Arbetsuppgifter

Till arbetsuppgifterna för en universitetsadjunkt hör undervisning och handledning av studenter på grundläggande nivå i statsvetenskap. Undervisningen bedrivs både på campus i Sundsvall och Östersund och på distans. Undervisning kan även förekomma i ämnet samhällskunskap inom lärarutbildningen. I anställningen ingår kompetensutveckling och administration enligt gällande arbetstidsavtal och lokala riktlinjer.

 

Behörighet

Den som ska anställas som universitetsadjunkt ska vara behörig enligt de krav som beskrivs i Mittuniversitetets anställningsordning

Behörig att anställas som universitetsadjunkt i statsvetenskap är den som avlagt magisterexamen i statsvetenskap eller närliggande ämnesområde motsvarande minst 240 högskolepoäng, genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper, samt visat pedagogisk skicklighet.

Att kunna undervisa på svenska är ett krav.

 

Bedömningsgrunder

Som bedömningsgrunder vid anställning av en universitetsadjunkt gäller graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställningen. Prövningen av den pedagogiska skickligheten ska ägnas lika stor omsorg som prövningen av andra behörighetsgrundande förhållanden.

Särskilt meriterande för tjänsten är tidigare erfarenhet av undervisning i statsvetenskap på universitetsnivå eller närliggande ämnen. Meriterande är erfarenhet av undervisning i politisk teori samt erfarenhet av att undervisa på engelska. Meriterande är även erfarenhet av undervisning i samhällskunskap på gymnasienivå.

 

Personliga egenskaper

Då det i tjänsten ingår mycket studentkontakt och samarbeten med kollegor är social kompetens, god samarbetsförmåga och god kommunikationsförmåga viktigt. Eftersom det i tjänsten kommer att ingå kursansvar och undervisning i flera olika kurser parallellt behöver du kunna arbeta självständigt, vara flexibel och ha en god förmåga att planera ditt arbete.


Övriga bedömningsgrunder

Erfarenhet av att arbeta med IT-system för distansutbildning på universitetsnivå är meriterande.

 

Handläggning

Beredning av anställningen fortgår i enlighet med Mittuniversitetets anställningsordning.


Anställning och tillträde

Anställningen är ett vikariat på heltid från och med 2024-05-01 eller enligt överenskommelse/ dock längst tom 2025-04-30

Anställningsort: Sundsvall eller Östersund
  

Information

Närmare upplysningar lämnas av prefekt Pär Olausson, par.olausson@miun.se eller tfn 010-142 85 47 eller proprefekt Glenn Svedin, glenn.svedin@miun.se eller tfn 10-1428247. Upplysningar om ämnets undervisning lämnas av studierektor Gertrud Alirani, gertrud.alirani@miun.se tfn 010-1428597 eller Sofie Blombäck, sofie.blomback@miun.se, tel. 010-1428145.


Ansökan

Ansökningshandlingar ska vara på svenska eller engelska.

Till ansökan ska bifogas styrkt meritförteckning, intyg över pedagogisk erfarenhet, pedagogisk skicklighet, referenser och en redogörelse av tidigare verksamhet och pedagogiskt arbete som är av betydelse för anställningen samt personligt brev.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2024-04-05.

Ansök här! 

Tillträde 2024-05-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund eller Sundsvall
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2024_791
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
  • Ummis Jonsson, Saco, 010-1428809
Sista ansökningsdag 2024-04-05

Tillbaka till lediga jobb