Mittuniversitetet, Institutionen för ekoteknik- och hållbart byggande

Institutionen för ekoteknik och hållbart byggande har verksamhet på Campus Östersund. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom institutionens ämnen: Ekoteknik och miljövetenskap inom forskarutbildningen, samt miljövetenskap, miljöteknik och byggnadsteknik inom grundutbildningen.

Arbetsuppgifter: Undervisningen vid institutionen bedrivs tvärvetenskapligt och handlar om sambanden mellan naturen/miljön och människan. Särskild tonvikt ligger på hållbart nyttjande av naturresurser. Tjänsten omfattar undervisning med bl.a. föreläsningar, ledning av seminarier, handledning av projekt och uppsatser, samt examination. Även administration, kursutveckling, planering, utformning och samordning av kurser, samt utvecklings- eller forskningsprojekt kan komma att ingå i tjänsten. Undervisningen omfattar planering av samhällets infrastruktur, och processerna kring planering med huvudfokus på planering för ett miljömässigt hållbart samhälle. Vidare omfattar undervisningen modellering av komplexa system inom hållbar utveckling på kommunal och regional nivå, samt att handleda studenter som gör sina examensarbeten med inriktning inom ovan nämnda områden.

Kurserna ges både på campus och på distans via nätbaserade lärplattformar och digitala undervisningsverktyg. Vi arbetar enligt konceptet Blended Learning, vilket innebär att campus- och distansstudenter undervisas samtidigt. Delar av undervisningen ges på engelska.

Om forskningsmedel beviljas kan forskarutbildning komma att erbjudas som en del av tjänsten. Fokus i forskningen kommer i så fall att ligga på systemanalys och kumulativa effekter i infrastruktur- och transportplanering, samt systemanalys och Participatory Modelling (även kallad gruppmodellering), planerings- och prövningsprocesser för en hållbar vindkraftsutbyggnad.

Behörighet och bedömningsgrund: Behörig till anställningen är den som har minst 180 högskolepoäng omfattande minst 90 poäng eller motsvarande inom ett för anställningen relevant område, samt har visad pedagogisk skicklighet. De pedagogiska meriterna ska vara dokumenterade, t.ex. i en pedagogisk portfölj. Du bör ha högskolepedagogisk utbildning motsvarande 15 högskolepoäng alternativt minst 10 veckors heltidsstudier. Om du saknar det så förväntas du ha genomgått sådan utbildning inom två år från anställningstillfället. Vidare gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som beskrivs i Mittuniversitetets anställningsordning.

Då huvuddelen av undervisningen kopplar till planering för ett miljömässigt hållbart samhälle, ska du ha kompetens inom samhällsplanering, miljöbedömning och systemanalys. Du ska även ha erfarenhet av att genomföra kvalitativa intervjuer. Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

Masterexamen eller motsvarande inom ett för anställningen relevant område är meriterande eftersom det krävs för antagning till forskarutbildning. Vidare är det meriterande om du har ett systemanalytiskt perspektiv samt kompetens inom kumulativa effekter och gruppmodellering inom infrastrukturplanering och vindkraft. Kopplat till planprocesser är också tillämpning av lagar kring planprocesser med fokus på svensk miljölagstiftning och svensk plan- och bygglagstiftning en önskvärd kompetens.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning på distans parallellt med klassrumsundervisning på universitetsnivå.

För att lyckas i arbetet ser vi att du är en person som har lätt för att samarbeta med andra, samtidigt som du förväntas kunna jobba självständigt och ta egna initiativ. Du har ett strukturerat arbetssätt och ett tvärvetenskapligt förhållningssätt.

Handläggning: Beredning av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 4 kap. och fortgår i enlighet med Mittuniversitetets anställningsordning

Anställning och tillträde: Tillsvidare, heltid.  Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsort: Östersund

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Information: Närmare upplysningar lämnas av prefekt Nils Nilsson nils.nilsson@miun.se och ämnesföreträdare Anders Jonsson, anders.jonsson@miun.se . Se även institutionens hemsida https://www.miun.se/ehb/ .

Ansökan: Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2021-04-24 .

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2021/695
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-142 83 71
  • Ummis Jonsson, tf Ordförande Saco, 010-142 88 09
Publicerat 2021-03-24
Sista ansökningsdag 2021-04-24

Tillbaka till lediga jobb