Mittuniversitetet, Institutionen för hälsovetenskaper

Institutionen för hälsovetenskaper har verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund. Verksamheten utbildar och forskar inom en rad ämnen, där fokuset är människan, hälsa och välmående.

Institutionen erbjuder kurser, grundutbildningar och utbildning på avancerad nivå. Våra grundutbildningsprogram är folkhälsovetenskapliga programmet, idrottsvetenskapligt program, programmet för psykisk hälsa/ohälsa, programmet för hälsa och rehabilitering i arbetslivet samt sjuksköterskeutbildning. Forskningen är mångvetenskaplig och bedrivs inom ämnena folkhälsovetenskap, idrottsvetenskap, medicinsk vetenskap, omvårdnad och rehabiliteringsvetenskap, samt vid Nationellt vintersportcentrum (NVC).

Nationellt vintersportcentrum (NVC) är en del av institutionen för hälsovetenskaper och är verksam vid campus Östersund. Centret genomför främst fysiologisk och biomekanisk forskning och tester inom vinteridrotter men har också verksamhet kopplad till fysisk aktivitet och hälsa.

Nationellt Vintersportcentrum har en central roll inom svensk vinteridrott där vi samverkar med flertalet specialidrottsförbund tillika Riksidrottsförbundet (RF) och Svenska Olympiska Kommittén (SOK). NVC har även samarbete med Region Jämtland-Härjedalen.

Arbetet inom NVC innebär ett arbete i en dynamisk och spännande miljö där forskare, tränare, aktiva, lärare och studenter dagligen interagerar. NVC har en stark internationell prägel med utbytesstudenter, lärare och gästforskare med internationell bakgrund.

Vi söker nu en medarbetare som är motiverad att samverka och fortsatt utveckla vår unika miljö.


Arbetsuppgifter  

Som testledare arbetar du både självständigt och i grupp tillsammans med våra testledare, lärare och forskare med arbetsuppgifter som inkluderar att leda och genomföra olika typer av tester (tex fysiologiska och biomekaniska), ge återkoppling till testpersonerna och/eller tränare samt att skriva testrapporter. Internutbildning och utökad erfarenhet kan ge möjlighet till ytterligare moment. Som testledare kommer du arbeta huvudsakligen med testverksamhet med olika målgrupper såsom aktiva på skid- och skidskyttegymnasier men även till viss del med aktiva på landslagsnivå. Du kommer delvis vara behjälplig vid forskningsstudier inom ramen för NVC vilket innebär laborativa men också fältmätningar. En viss del av arbetet kan innehålla utbildningsuppgifter (tex. föreläsningar, laborationer).


Din bakgrund

Vi söker dig som har kandidat- eller magisterexamen inom idrottsvetenskap eller motsvarande. Genomförda kurser inom testmetodik, träningslära och idrottsfysiologi är ett krav. Du har goda skriftliga och muntliga kunskaper i svenska och engelska språket.

Det är meriterande med:

  • praktisk erfarenhet av arbete i laboratoriemiljö
  • undervisningserfarenhet (NVC stöttar lärare med praktisk laborativt arbete)
  • erfarenhet av att göra enklare statistiska analyser (i tjänsten ingår arbetsuppgifter som säkerställande av mätnoggrannhet)  

 

Dina egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har en god social och kommunikativ förmåga. Du har också förmåga att arbeta både självständigt och i grupp och är förberedd på att representera Mittuniversitetet och Nationellt Vintersportcentrum mot olika intressenter.


Anställning och tillträde

Anställningen är ett vikariat på heltid från och med 2023-09-01 eller enligt överenskommelse/ dock längst tom 2024-01-31.

Anställningsort: Östersund

Information

Närmare upplysningar lämnas av proprefekt Mikael Nordenmark, mikael.nordenmark@miun.se +46 (0)10–1428515 eller centrumledare Glenn Björklund, glenn.bjorklund@miun.se +46(0)10-1428 149.


Ansökan

Ansökningshandlingar ska vara på svenska eller engelska.

Till ansökan ska bifogas styrkt meritförteckning, referenser, beskrivning kvalifikationer som är av betydelse för tjänsten och personligt brev (letter of intent) med beskrivning av personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2023-06-19.

Tillträde 2023-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2023/1453
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
  • Ummis Jonsson, Saco, 010-1428809
Sista ansökningsdag 2023-06-19

Tilbake til ledige stillinger