Mittuniversitetet, Institutionen för ekonomi, geografi, juridik och turism

Institutionen för ekonomi, geografi, juridik och turism har verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: företagsekonomi, juridik, nationalekonomi, statistik, geografi och turismvetenskap.

Mittuniversitetets geografiska forskning har ett övervägande fokus på kulturgeografi, där vi har inriktat oss mot turismgeografi, miljö- och hälsogeografi (särskilt planering och förvaltning), ekonomisk geografi samt geografi med arbete och genus i fokus.

Kurser i kulturgeografi ges inom program på kandidat- och avancerad nivå samt på distans. Kulturgeografi är ett samhällsvetenskapligt ämne som studerar samspel mellan människa, samhälle och miljö på olika nivåer; från individnivå till lokal, regional, nationell och global nivå. Kulturgeografi handlar om att förstå och sätta in företeelser i ibland mycket komplexa och föränderliga sammanhang. Därför blir också hållbarhet ett viktigt begrepp inom ämnet.

Arbetsuppgifter:
Mittuniversitetet söker en forskningsassistent i kulturgeografi främst inom projektet Tillgängliga naturmiljöer för att främja aktivt och hälsosamt åldrande finansierat av Kampradstiftelsen. I arbetet ingår att göra dokumentanalyser och intervjuer samt ytterligare datainsamling. Planera och delta vid samverkansaktiviteter inom forskningen samt aktiviteter inom forskningskommunikation.

Undervisning inom kulturgeografi på kandidatprogrammet Turism och destinationsutveckling samt fristående kurser på distans är också en del av tjänsten. Inom arbetsuppgifterna kan även ingå att handleda uppsatser.

Ytterligare utvecklings- och administrativa uppdrag kan förekomma inom tjänsten. Det kan förekomma resor i tjänsten.

Behörighet
Behörig att anställas som forskningsassistent i kulturgeografi är den som har avlagt masterexamen inom kulturgeografi.

Mycket god samarbetsförmåga samt god muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på svenska och engelska är ett krav.

Bedömningsgrunder
Särskilt meriterande är erfarenhet av kvalitativ datainsamling (intervjuer och dokumentanalyser). Erfarenhet av att ingå i ett forskningsprojekt är meriterande. Vi ser gärna sökande med erfarenhet av studier inom hälsogeografi och tillgänglighet, samhällsplanering, turism och friluftsliv. Även dokumenterad erfarenhet av undervisning är meriterande.

Personliga förmågor
Vi ser att du har mycket god förmåga att ta egna initiativ samt kan arbeta självständigt och har god samarbetsförmåga. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet. Institutionen sätter stort värde på en god och väl fungerande arbetsmiljö, därför förutsätts att den sökande i hög utsträckning deltar i möten och ämnesdiskussioner samt bidrar till gemensamma arbetsuppgifter på arbetsplatsen.

Anställning
Särskild visstidsanställning på 100% under 10,5 månader. Tillträde 15 augusti 2023 eller enligt överenskommelse.

Anställningsort: Östersund

Information
Vidare information om tjänsten lämnas av docent Sandra Wall-Reinius sandra.wall-reinius@miun.se 010-1428246 och studierektor Rosemarie Ankre rosemarie.ankre@miun.se 010-1427836

Ansökan
Till ansökan ska bifogas styrkt meritförteckning, uppsats och dokumentation av tidigare för tjänsten relevanta erfarenheter samt övriga handlingar den sökande önskar åberopa inkl. referenser. Mittuniversitetet arbetar aktivt för lika villkor och strävar efter att ta tillvara de kvaliteter som mångfald och jämställdhet ger verksamheten.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 2023-06-12.

Tillträde 15 augusti 2023 eller enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2023/1408
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
  • Ummis Jonsson, Saco, 010-1428809
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tilbake til ledige stillinger