Mittuniversitetet, HR-avdelningen

HR-avdelningen arbetar med hela kompetensförsörjningsprocessen och delprocesserna attrahera, rekrytera, utveckla, behålla och avveckla. Vi ger stöd till universitetets ledning, institutioner och avdelningar. Inom Mittuniversitetet är vi 12 personer som arbetar på HR-avdelningen. Tillsammans utgör vi en avdelning som arbetar med vårt gemensamma uppdrag, uppdelat på orterna Sundsvall och Östersund.

Arbetsuppgifter

Som HR-specialist ansvarar du för att ge våra chefer och arbetsgivarföreträdare specialiststöd i frågor inom hela HR-området inom ramen för kompetensförsörjaprocessen (ARUBA). Du arbetar inom alla delprocesser och med alla förekommande arbetsuppgifter inom ramen för rollen som HR-specialist. Du arbetar både självständigt och tillsammans med kollegor och sköter ditt arbete i enlighet med gällande föreskrifter, avtal och interna dokument. 

Tillsammans med dina kollegor utvecklar du våra processer och arbetssätt. Du har erfarenhet från flertalet arbetsprocesser inom HR-området och därtill kopplade kunskaper inom arbetsrätten. Den konsultativa rollen ställer höga krav på ett pedagogiskt och problemlösande förhållningssätt. I arbetsuppgifterna ingår även att medverka i gemensamt utvecklingsarbete samt genomföra/delta i utbildningar eller ansvar/fördjupning inom olika arbetsområden för att bidra till att universitetet bedriver ett effektivt och verksamhetsanpassat HR-arbete. 

Du arbetar både operativt och strategiskt. Du samverkar både internt inom organisationen, med fackliga parter samt externt utanför organisationen. Du är direkt underställd HR-chefen och arbetar i team med HR-administratörer och andra HR-specialister samt direkt mot verksamheten. Du bidrar till att HR är en kunskapsbärande partner och att våra arbetsgivarföreträdare får det stöd de behöver, inom ramen för HR- avdelningens uppdrag, för att kunna fullgöra sitt arbetsgivar- samt chefsansvar.

Din bakgrund

Du ska ha relevant examen på högskole- eller universitetsnivå med inriktning mot HR och relevant erfarenhet.

Du har erfarenhet av HR-arbete på en HR-avdelning, gärna inom offentlig sektor. Du har förmåga att stödja, coacha och utveckla chefer i sin arbetsgivarroll.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, har goda kunskaper i både svenska och engelska och vana av att arbeta med digitala plattformar.


Dina egenskaper

I rollen som HR-specialist behöver du ha mycket god kompetens inom hela HR-området och stor förståelse för helheten och dess delar. Du trivs med att arbeta både processinriktat och situationsanpassat där du tar ansvar för din uppgift och strukturerar samt driver frågor på ett bra sätt. Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du arbetar lika bra självständigt som tillsammans med kollegor, har en god pedagogisk förmåga, är lyhörd och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. För att lyckas i rollen underhåller du din specialistkompetens kontinuerligt, har en aktiv omvärldsbevakning och är en kunskapsresurs för andra.

Eftersom HR är en funktion som ger stöd till arbetsgivarföreträdare krävs att du är serviceinriktad, tydlig, har hög samarbetsförmåga och är påläst i alltifrån föreskrifter till interna styrdokument. 

 

Anställning och tillträde

Anställningen är en särskild visstidsanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse/ dock längst till och med 2023-12-15. 

Anställningsort: Sundsvall

 

Kontaktperson

Närmare upplysningar lämnas av HR-chef Victoria Sjöbom, tfn 072-595 73 18. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2023-06-09. 

Tillträde Tillträde enligt överenskommelse, så snart som möjligt
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2023/1411
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
  • Ummis Jonsson, Saco, 010-1428809
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tilbake til ledige stillinger