Institutionen för ingenjörsvetenskap, matematik och ämnesdidaktik

Vi bedriver forskning och utbildning inom ämnena fysik, kemiteknik, maskinteknik, matematik, teknisk design, teknisk fysik och ämnesdidaktik i matematik och naturvetenskap. Här finns unik och världsledande forskning inom centrumbildningar FSCN Research Centre och Sports Tech Research Centre.

Arbetsuppgifter
Undervisning inom maskinteknik, fysik och energiteknik på civilingenjörsprogrammen Teknisk design och Teknisk fysik samt Ingenjörsprogrammet för Energiteknik. Undervisningen innefattar laborationshandledning, föreläsningar och kursansvar.

Behörighet
Den som ska anställas som universitetslektor ska vara behörig enligt de krav som beskrivs i Mittuniversitetets anställningsordning

Bedömningsgrunder
Som bedömningsgrunder vid anställning av en universitetsadjunkt gäller graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställningen. Prövningen av den pedagogiska skickligheten ska ägnas lika stor omsorg som prövningen av andra behörighetsgrundande förhållanden.

Den eftersökta personen måste ha erfarenhet och förmåga att snabbt kunna komma i rollen och ta ansvar för undervisning och utvecklingen inom civilingenjörsprogrammen. Därför söker vi en person som, utöver den formella behörigheten, även har tidigare erfarenheter som civilingenjör och av undervisning på högskolenivå inom maskinteknik och energiteknik.

Undervisningen inom dessa utbildningar och ämnen bedrivs både som traditionell campusundervisning och via digitala plattformar. Den sökande behöver därför inneha erfarenhet av undervisning av båda dessa format.

Meriterande är även tidigare erfarenhet av undervisning inom fysik samt av kursansvar på högskolenivå. Dokumenterad god kunskap inom flödesmekanik är också meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker en person som är social, ansvarstagande och har god förmåga att samarbeta med både studenter och övriga medarbetare. Den sökande behöver ha ett brinnande intresse för undervisning och ha en strävan efter att utveckla sina kompetenser inom detta område.

Övriga bedömningsgrunder
Eftersom arbetsuppgifterna innebär undervisning på svensktalande utbildningsprogram kräver tjänsten att du talar svenska.

Handläggning
Beredning av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 4 kap. och fortgår i enlighet med Mittuniversitetets anställningsordning.

Anställning och tillträde
Tillsvidareanställning med en omfattning på 100 procent av heltid, med tillträde 2023-08-01.

Anställningsort: Sundsvall   

Information
Närmare upplysningar lämnas av prefekt Claes Mattsson, claes.mattsson@miun.se, 010-142 84 98, eller studierektor Johan Persson, Johan.Persson@miun.se, 010 - 142 78 94.

Ansökan
Ansökningshandlingar ska vara på svenska eller engelska.

Till ansökan ska bifogas meritförteckning, redogörelse för dokumenterad undervisning och vetenskaplig verksamhet, inkl. intyg över vetenskaplig och pedagogisk meritering, fullständig publikationslista samt högst 10 vetenskapliga publikationer som särskilt åberopas.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2023-04-21.

Tillträde 2023-08-01
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2023/800
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
  • Ummis Jonsson, Saco, 010-1428809
Sista ansökningsdag 2023-04-21

Tillbaka till lediga jobb