Institutionen för kommunikation, kvalitetsteknik och informationssystem

Institutionen för kommunikation, kvalitetsteknik och informationssystem har verksamhet på både Campus Östersund och Campus Sundsvall. Vid institutionen bedrivs utbildning och forskning inom de ämnen som faller under områdena Kommunikation, Kvalitetsteknik och Informationssystem.

Arbetsuppgifter:
Anställningen som universitetsadjunkt i arkiv- och informationsvetenskap innefattar primärt undervisning på våra kurser på grundnivå. Undervisningen i ämnet sker på distans. Vi uppmuntrar universitetsadjunkter i ämnet att vara delaktiga i ämnets utvecklingsarbete och forskning. I anställningen ingår kompetensutveckling och administration enligt gällande arbetstidsavtal och lokala riktlinjer.

Behörighet:
Den som ska anställas som universitetsadjunkt ska vara behörig enligt de krav som beskrivs i Mittuniversitetets anställningsordning.

För anställningen krävs goda kunskaper i det svenska språket.

Bedömningsgrunder:
Som bedömningsgrunder vid anställning av en universitetsadjunkt gäller graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställningen. Prövningen av den pedagogiska skickligheten ska ägnas lika stor omsorg som prövningen av andra behörighetsgrundande förhållanden.

Erfarenhet av undervisning på universitetsnivå är meriterande.

Personliga egenskaper:
Samarbetar bra med andra människor. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Tar ansvar för sin uppgift, strukturerar själv sitt angreppsätt och driver sina processer vidare för att slutföra sina arbetsuppgifter.

Övriga bedömningsgrunder:
Vår utbildning sker enbart på distans, vilket kräver en hög digital mognad. Praktisk erfarenhet kring e-arkiv, är meriterande.

Handläggning:
Beredning av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 4 kap. och fortgår i enlighet med Mittuniversitetets anställningsordning.

Anställning och tillträde: Tillsvidareanställning heltid, med tillträde enligt överenskommelse. 

Anställningsort:  Sundsvall

Information:
Närmare upplysningar lämnas av prefekt Pernilla Ingelsson, pernilla.ingelsson@miun.se eller 010-1428308, samt ämnesföreträdare professor Erik Borglund, erik.borglund@miun.se eller 072-5818933

Ansökan:
Ansökningshandlingar ska vara på svenska eller engelska.

Till ansökan ska bifogas meritförteckning samt redogörelse fördokumenterad pedagogisk verksamhet, inkl. intyg över pedagogisk meritering.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2023-04-25.

Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön, individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2023/602
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
  • Ummis Jonsson, Saco, 010-1428809
Sista ansökningsdag 2023-04-25

Tillbaka till lediga jobb