Mittuniversitetet, Avdelningen för Forsknings- och utbildningsstöd

Avdelningen för forskning- och utbildningsstöd (FUS) vid Mittuniversitetet erbjuder expertis inom internationalisering, pedagogisk utveckling, livslångt lärande, forskningsfinansiering och innovation. Här finns ett fyrtiotal kompetenta medarbetare med olika erfarenheter.

Grants and Innovation Office är en nyetablerad enhet inom Avdelningen för forsknings- och utbildningsstöd. Enheten erbjuder forskare vid Mittuniversitetet kvalificerat stöd vad gäller forskningsrådgivning inför ansökningar till olika finansiärer, processleder extern samverkan (framför allt kommun- och regionsamverkan), tillhandahåller ledningsstöd samt stöttar studenter och forskare i att nyttiggöra akademisk kompetens. Som forskningsrådgivare  fokuserar du på att öka antalet ansökningar till EU:s ramprogram för forskning och innovation; Horisont Europa. Inom ramen för tjänsten behöver du skapa goda relationer med både forskare och forskargrupper inom Mittuniversitetet. 

Har du forskningsbakgrund och är intresserad av att arbeta med framgångsrika forskare inom en mängd intressanta forskningsområden? Blir du glad när andra forskare än du själv får sina forskningsprojekt beviljade? Vill du ta bort de administrativa hindren för andra och göra en forskningsansökan än mer konkurrenskraftig? Då kanske jobbet som forskningsrådgivare vid Mittuniversitetet kan vara någonting för dig!

Arbetsuppgifter

Som forskningsrådgivare  arbetar du med att utöka stödet för forskare som söker externa forskningsbidrag, för att öka den totala externa forskningsfinansieringen för Mittuniversitetet. Särskilt fokus ligger på att utöka stödet till de forskare som söker finansiering från EU:s ramprogram för forskning och innovation, Horisont Europa, men även hjälp vid ansökningar till de större nationella forskningsråden kan vara aktuellt. Vidare utgör du ett stöd till universitetsledning i frågor som framför allt rör europeisk forskningsfinansiering och -politik, samt bidrar till att bygga upp interna rutiner och stöd till forskare gällande forskningsdatahantering.

Arbetet som forskningsrådgivare innebär bl.a. att:

  • informera om aktuella och kommande utlysningar för forskningsprojekt
  • ha kunskap om, och kontakt med, relevanta forskningsfinansiärer och i förekommande fall deras NCP:er
  • ge administrativt stöd i ansökningsprocessen, t.ex. genom information, praktisk handläggning av ansökan och skrivstöd
  • kritiskt granska utkast på forskningsansökningar och ge råd till förbättringar
  • tillsammans med ekonomiavdelningen ge stöd i ekonomiska frågor i forskningsansökningar
  • skapa och följa upp rutiner så att regler och lagar efterlevs
  • ta fram och genomföra internutbildningar inom ovanstående områden
  • utgöra stöd till universitetsledningen, framför allt inom frågor som rör europeisk forskningsfinansiering och -politik


Din bakgrund

För att kunna erbjudas anställningen som forskningsrådgivare ska du vara disputerad. Du ska ha en mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska. En stor del av arbetet sker på engelska. Tidigare erfarenhet av EU:s ramprogram för forskning och innovation eller andra EU-program är önskvärt. Erfarenhet av egna forskningsansökningar eller bedömningar av andras är meriterande, likaså om du har jobbat med extern forskningsfinansiering på ett lärosäte eller forskningsråd. Du är van att hantera vanligt förekommande office-program (word, excel, powerpoint, teams etc) och vi ser gärna att du har erfarenhet av ansökningssystem såsom Prisma, Funding and Tenders Portal m.fl.

 

Dina egenskaper  

Den utåtriktade rollen med många interna och externa kontaktytor förutsätter både social kompetens, tydlighet och pedagogisk förmåga. Du är pragmatisk och lösningsorienterad samt behärskar att prioritera bland de ärenden som åläggs dig. God datorvana är en förutsättning liksom förmåga att självständigt planera och organisera arbetet. Arbetet ställer stora krav på servicekänsla, noggrannhet, initiativrikedom, flexibilitet och samarbetsförmåga.


Anställning och tillträde

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2024-09-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsort: Sundsvall eller Östersund


Information

Närmare upplysningar lämnas av enhetschef Nina Erkenstam (nina.erkenstam@miun.se eller 010-142 80 64), samt Ludde Edgren, forskningsstrateg (ludde.edgren@miun.se eller 010-142 83 29).


Ansökan

Ansökningshandlingar ska vara på svenska eller engelska och bestå av ett personligt brev (max 2 A4-sidor) samt CV. Hänvisning till publikationer sker med fördel med hjälp av ORCID iD eller motsvarande.  

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 23 april 2024 - Ansök här!

Tillträde 2024-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund eller Sundsvall
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2024_968
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
  • Börje Norlin, Saco, 010-1428594
Sista ansökningsdag 2024-04-23

Tillbaka till lediga jobb