Mittuniversitetet, Ekonomiavdelningen

Ekonomiavdelningen ansvarar för stöd och service inom ekonomifrågor. Inom avdelningen hanteras budget, prognos, projektstöd, redovisning, bokslut, fakturor samt Mittuniversitetets resetjänst. Ekonomiavdelningen är verksam i både Östersund och Sundsvall.

Arbetsuppgifter:
Inom förvaltningen pågår ett förändringsarbete för att bättre fånga upp verksamhetens behov och stärka dialogen. Som ekonomichef får du i uppdrag att leda ett förändringsarbete inom ekonomiavdelningen. Uppdraget innebär att se över ekonomiavdelningens interna struktur genom att fortsätta utveckla processer, rutiner och nya arbetssätt såväl inom avdelningen som gentemot övriga organisationen.

Att organisera ekonomiarbetet liksom att utveckla medarbetare och kompetens blir en viktig del, likaså att stärka samarbetet på avdelningen, skapa lagkänsla och samhörighet. Även att vidareutveckla samarbetet med övriga delar av universitetet blir en central uppgift. I rollen som ekonomichef får du ett starkt mandat och stöd att utveckla, förbättra och förenkla ekonomiarbetet.

I din roll kommer du tillsammans med andra avdelningschefer och förvaltningschefen aktivt arbeta med förvaltningens förändringsarbete.

Att arbeta vid Mittuniversitetet innebär att man arbetar i en stabil verksamhet med utbildning och forskning i centrum. Som ekonomichef rapporterar du till förvaltningschefen och ingår i ledningen för gemensamma förvaltningen. Du välkomnas till ett team av 30 professionella ekonomer. Ekonomichefen har fullt ansvar för ekonomi, medarbetare och arbetsmiljö.

Din bakgrund:
Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk utbildning inom ekonomi.
  • Bred erfarenhet av ekonomifrågor.
  • Erfarenhet av offentlig, helst statlig verksamhet, innebärande kunskap om gällande ramverk och förordningar.
  • Erfarenhet av att driva och utveckla en ekonomifunktion och dess organisation innebärande både att kunna utveckla processer och implementera nya arbetssätt liksom att stötta och utveckla medarbetare och deras kompetens.
  • Erfarenhet av personal-, budget- och arbetsmiljöansvar i en komplex verksamhet.
  • Erfarenhet av förändringsledning.
  • Behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift.

Det är meriterande om du tidigare har arbetat vid ett universitet/högskola eller annan statlig myndighet.

Dina egenskaper:
För att lyckas i rollen krävs att du har ett starkt fokus på att utveckla och förbättra samt är lyhörd för kärnverksamheten. Du har förmåga att kunna stötta verksamheten och medarbetare i en komplex verksamhet. Din förmåga att omsätta övergripande strategier och långsiktiga mål till delmål och konkret handling är avgörande för att skapa värde för universitetets verksamhet. Ditt ledarskap präglas av tydlighet, stabilitet och uthållighet, att vara inlyssnande och beslutsför. Du agerar förebild och utövar ett närvarande ledarskap som bygger på dialog och tillitsfulla relationer. Helhetsfokus och vilja att bidra till förbättrade förutsättningar för utbildning, forskning och samverkan är självklarheter. Som person är du stabil, lojal och förtroendeingivande samt leder och företräder med öppenhet och uthållighet.

Du klarar av leda på distans, i en verksamhet på två Campus.

I rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform: Anställningen är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsort:Sundsvall/Östersund  

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.  

Kontakt:
Vi har valt att samarbeta med SOURCE i denna rekrytering. För att göra en formell ansökan, ansöker du via Mittuniversitetets rekryteringssystem. Om du vill ha mer information och en första kontakt är du välkommen att kontakta SOURCE Seniorkonsult Hanna Looström, 070-937 40 16 alt Researcher Maria Lahne, 072-888 60 07.

Intervjuer kan komma att ske löpande och som en del i urvalsprocessen använder vi tester.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2021-11-21.  
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall eller Östersund
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2021/2333
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-142 83 71
  • Ummis Jonsson, Saco, 010-142 88 09
Sista ansökningsdag 2021-11-21

Terug naar vacatures