Institutionen för ingenjörsvetenskap, matematik och ämnesdidaktik

Vi bedriver forskning och utbildning inom ämnena fysik, kemiteknik, maskinteknik, matematik, teknisk design, teknisk fysik och ämnesdidaktik i matematik och naturvetenskap. Här finns unik och världsledande forskning inom centrumbildningar FSCN Research Centre och Sports Tech Research Centre.

Arbetsuppgifter   
Som laborationsassistent i kursen Ingenjörsmetodik på Mittuniversitetets civilingenjörsprogram kommer du att spela en viktig roll för nya studenter genom att assistera dem på laborationer. Dina arbetsuppgifter inkluderar att förklara problemuppställningar, svara på frågor och vägleda studenter genom laborationerna. Du förväntas ha god kännedom om laborationerna och vara tillräckligt pedagogisk för att kunna ge hjälp på ett tydligt och begripligt sätt. Du kommer också att behöva ha tillräcklig social förmåga för att kunna identifiera när studenter behöver hjälp eller vägledning.

Dina arbetsuppgifter kommer också att inkludera samarbete med andra studenter och personal på institutionen för att säkerställa att laborationerna genomförs på ett effektivt och säkert sätt. Detta innefattar att delta i möten och samarbeta med kursansvarig och andra assistenter för att säkerställa att laborationerna är väl förberedda. Du kommer också att behöva hjälpa till med att utvärdera studenternas prestationer och ge feedback på deras arbete.

I rollen som laborationsassistent kommer du att ha möjlighet att utveckla dina pedagogiska och kommunikativa färdigheter samtidigt som du hjälper andra studenter att lyckas på laborationerna. Du kommer att vara en del av en positiv och stödjande arbetsmiljö och ha möjlighet att bygga värdefulla kontakter inom din utbildning.

Din bakgrund
Vi söker dig som är

  • Studerande Civilingenjörsstudent
  • Godkänd i minst 42 hp från år 1, inklusive ingenjörsmetodik

Du förväntas ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

  • Det är också fördelaktigt om du på något sätt är engagerad i mottagandet av nya studenter.

Dina egenskaper
För att vara framgångsrik i rollen som laborationsassistent i Ingenjörsmetodik söker vi efter studenter som är både engagerade och pedagogiska.

Du är en kommunikativ person som tycker om att arbeta med andra människor och kan anpassa ditt sätt att förklara komplicerade problem på ett lättförståeligt sätt.

Du har en positiv inställning till att hjälpa andra, är tålmodig och har förmågan att ge konstruktiv feedback.

Vi ser också att du har en positiv inställning och kan samarbeta effektivt med andra laborationsassistenter och lärare i kursen. Du har förmågan att arbeta självständigt när det behövs och är villig att ta på dig extra ansvar när det behövs för att stödja eleverna och se till att kursen fungerar smidigt.

Anställning och tillträde
Som laborationsassistent vid Mittuniversitetet har du en så kallad intermittent anställning. Det innebär att du kommer att tillhöra en personalpool och anställs vid varje enskilt tillfälle samt får ekonomisk ersättning per timme. Hur mycket man får arbeta som laborationsassistent varierar, eftersom du blir erbjuden arbete när behov finns. Det innebär att du kommer att erbjudas enstaka, kortvariga anställningstillfällen under perioden 2023-08-21 till och med 2024-08-20.

Kursstart är den 2023-08-28 och du förväntas kunna delta på ett uppstartsmöte med information om anställningen, laborationerna och förberedelser någon gång mellan den 21:a och 28:e augusti.

Anställningsort: Sundsvall  

Information
Närmare upplysningar lämnas av Prefekt Claes Mattsson, claes.mattsson@miun.se, 010-142 84 98, Studierektor Johan Persson, Johan.Persson@miun.se, 010 - 142 78 94, eller Adjunkt Jonas Lindeberg, jonas.lindeberg@miun.se, 010 – 172 65 42.

Ansökan
Ansökningshandlingar ska vara på svenska eller engelska. Till ansökan önskas CV och personligt brev samt utdrag på studieresultat från Ladok samt eventuella andra handlingar som önskas åberopas.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2023-06-30.

Tillträde start den 2023-08-21
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 12
Sysselsättningsgrad 0-100%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2023/1332
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
  • Ummis Jonsson, Saco, 010-1428809
Sista ansökningsdag 2023-06-30

Tillbaka till lediga jobb