Mittuniversitetet, Institutionen för design

Mittuniversitetet är ett lärosäte där människor möts, inspireras och tänker nytt. Vi finns i Sundsvall och Östersund, och har ett brett utbud av utbildningar både på campus och på distans. Goda relationer med omvärlden ger vår forskning och utbildning en stadig förankring i samhället och, inte minst, i regionen.

Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier

På Institutionen för design finns Mittuniversitetets alla konstnärliga ämnen samlade. För närvarande finns det två utbildningsprogram kopplade till institutionen – Grafisk design och Industridesign. Institutionen ger också fristående kurser inom ämnet fotografi.

Arbetsuppgifter: I anställningen ingår vanligt förekommande arbetsuppgifter på institutionen som att undervisa, föreläsa och handleda i designämnen med fokus inom nedanstående:

 • förpackningskommunikation
 • förpackningsformgivning
 • designprojekt
 • praktikrapporttexter inom grafisk design
 • programvaror (labbdatormiljö) inom redigering, illustration, bildbehandling och webbdesign
 • UX-design

Behörighet: För anställningen krävs avlagd examen på minst kandidatnivå inom Grafisk design och erfarenhet av undervisning och handledning på högskola och/eller på universitet inom ämnet grafisk design. Vidare gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som beskrivs i  Mittuniversitetets Anställningsordning.

Meriterande är dokumenterad yrkeserfarenhet inom designområdet samt erfarenhet av undervisning och projekt inom UX-design. Den sökande ska ha en god administrativ förmåga och vara förtrogen med branschen inom grafisk design.

Slutligen krävs högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande dokumenterad pedagogisk erfarenhet. För att lyckas i arbetet ser vi att du är en person som har lätt för att samarbeta. Du har lätt för att kommunicera och är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang.

Handläggning: Beredning av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 4 kap. och fortgår i enlighet med den anställningsordning som gäller för Mittuniversitetet.

Anställning och tillträde: Heltid  tillsvidare. Tillträde den 1 februari 2020, eller enligt överenskommelse.

Information: Närmare upplysningar lämnas av prefekt Kristina Brink, 070-521 13 36, kristina.brink@miun.se. Se även institutionens hemsida www.miun.se/DES

Till ansökan bifogas:

 • Personligt brev
 • Styrkt meritförteckning med examina, yrkesmässig verksamhet och dokumentation av pedagogisk erfarenhet
 • Portfolio

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2019-12-20.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2019/2218
Facklig företrädare
 • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-142 83 71
 • Gertrud Olauzon, Fackförbundet SACO, 010-142 83 58
Publicerat 2019-12-02
Sista ansökningsdag 2019-12-20

Retour aux postes vacants