Mittuniversitetet, Avdelningen för Infrastruktur

Avdelningen infrastruktur ansvarar för Mittuniversitetets IT, Servicecenter, fastighet och campusservice. Avdelningen består av ca 70 medarbetare och är verksam både i Östersund och i Sundsvall. Inom avdelningen hanteras bland annat teknisk support, utveckling, drift, informationssäkerhet, telefoni, servicecenter, vaktmästeri, tryckeri, lokaler och hyresavtal. Avdelningen har både ett operativt och ett strategiskt ansvar inom dessa områden.

T Drift & Utveckling är en av fem enheter inom avdelningen för Infrastruktur vid Mittuniversitetet. Enheten består av 15 medarbetare. Enhetens uppdrag är att leverera drift- och utvecklingstjänster på ett effektivt, säkert och serviceinriktat sätt. Målgruppen är studenter, medarbetare och externa intressenter.

Ansvarsområden inom IT Drift & Utveckling är systemdrift, systemutveckling och arkitektur, nät och klientmanagering. Tvärfunktionella arbetsområden är IT-säkerhet, investeringar, upphandling, riskhantering och systemintegrationer.

Arbetsuppgifter

Vill du vara en del av Mittuniversitetets IT-drift och delta i olika utvecklingsprojekt? Då är detta rätt jobb för dig! Här vill vi skapa möjligheten för medarbetarna att utveckla verksamheten och utvecklas som individer.

Du kommer att ingå i ansvarsområde systemdrift och arbeta med förvaltning och underhåll av universitets IT-infrastruktur. Ansvarsområdet innefattar bland annat Linux- och Windowssystem, lagringslösningar och backup.

Arbetsuppgifterna består bland annat av installation, konfiguration och felsökning, medverkan som IT-kompetens i upphandlingar, utredningar och rapporter gällande IT-system. Som systemspecialist arbetar du mycket självständigt med stort eget ansvar. Eftersom det handlar om att arbeta med kritiska system är det mycket viktigt att vara noggrann och ansvarsfull.

I ditt arbete kommer du att ha kontakt med systemägare, förvaltning och utvecklare. I tjänsten ingår även omvärldsbevakning och nätverkande inom området. Gemensamt för samtliga ansvarsområden inom IT-drift och utveckling är ett kontinuerligt arbete med säkerhet och dokumentation, i vissa fall utbildning av användare.

Beredskap, övertid och resor kan förekomma i tjänsten.

Kvalifikationer 

Du har en akademisk utbildning inom IT, datateknik, systemvetenskap eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har minst 2 års erfarenhet av att arbeta med IT-drift, gärna inom applikation och infrastruktur.

Vidare vill vi att du har en god kunskap och kännedom om någon Linux-distribution, på en sån nivå att du klarar dig väl utan grafiskt interface och skulle kunna sätta upp en webbserver utan problem.

Du ska även vara bekant med och ha arbetat med molnbaserade tjänster. Du bör ha erfarenhet och kompetens i moderna lagringslösningar för en hybrid IT-miljö.

Arbetet sker i nära samarbete med annan personal inom infrastrukturavdelningen och resten av universitetet, därför är en god samarbets- och kommunikativförmåga samt hög servicekänsla viktig. Arbetet innebär både självständigt arbete och arbete i grupp. Du behöver därför vara bekväm med att själv strukturera och ansvara för ditt arbete och dina leveranser, men även tycka om samarbete med andra.

Du ska tycka att det är roligt att arbeta med felsökning och lösa komplexa problem. Det är av stor vikt att du har för vana att arbeta proaktivt och tar gärna med dig input från användarna, alltid med verksamheterna vi stödjer i fokus. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 Tjänsten kräver att du kan kommunicera både på svenska och engelska och då både i tal och skrift.

Anställning och tillträde

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Anställningsort: Östersund eller Sundsvall

Information  

Närmare upplysningar lämnas av enhetschef Daniel Berg, 010-172 65 44.

Ansökan

Vi genomför urval och intervjuer löpande.

Ansökningshandlingar ska vara på svenska eller engelska.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem, senast 2023-06-02.
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall eller Östersund
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2023/1308
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
  • Ummis Jonsson, Saco, 010-1428809
Sista ansökningsdag 2023-06-02

Tillbaka till lediga jobb