Mittuniversitetet, Institutionen för hälsovetenskaper

Institutionen för hälsovetenskaper har verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund. Verksamheten utbildar och forskar inom en rad ämnen, där fokuset är människan, hälsa och välmående.

Institutionen erbjuder kurser, grundutbildningar och utbildning på avancerad nivå. Våra grundutbildningsprogram är folkhälsovetenskapliga programmet, idrottsvetenskapligt program, programmet för psykisk hälsa/ohälsa, programmet för hälsa och rehabilitering i arbetslivet samt sjuksköterskeutbildning. Forskningen är mångvetenskaplig och bedrivs inom ämnena folkhälsovetenskap, idrottsvetenskap, medicinsk vetenskap, omvårdnad och rehabiliteringsvetenskap, samt vid Nationellt vintersportcentrum (NVC).

Institutionen för omvårdnad bedriver utbildning på grund-, avancerad- och forskarutbildningsnivå samt forskning inom omvårdnad. Institutionen utbildar sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor och medarbetare inom psykiatrisk omvårdnad vid särskild problematik.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår planering samt genomförande av bland annat föreläsningar, seminarier och examinationer. Vidare ingår kursansvar, bedömning av studenter i verksamhetsförlagd utbildning, kursutveckling och löpande kvalitetsarbete, samt handledning.

Behörighet
Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som har avlagt examen från högskoleutbildning eller har motsvarande kompetens, samt visad pedagogisk skicklighet (Mittuniversitetets anställningsordning). För krav på högskolepedagogisk utbildning, se Mittuniversitetets anställningsordning. För behörighet att anställas som universitetsadjunkt i omvårdnad gäller att den sökande ska vara legitimerad sjuksköterska med magisterexamen i omvårdnad eller motsvarande samt visat pedagogisk skicklighet. Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift är ett krav.

Bedömningsgrunder
Prövningen av den pedagogiska skickligheten ska ägnas lika stor omsorg som prövningen av andra behörighetsgrundande förhållanden. Vid bedömningen av de sökande läggs vikt vid specialistutbildning, tidigare undervisningserfarenhet samt av klinisk erfarenhet från hälso- och sjukvården. Erfarenhet och specialistutbildning i somatisk omvårdnad är meriterande. God samarbetsförmåga, flexibilitet och förmåga att arbeta självständigt är också betydelsefulla egenskaper för tillsättning.

Handläggning
Beredningen av anställningen följer de former som fortgår i enlighet med den anställningsordning som gäller för Mittuniversitetet.

Anställning och tillträde: Visstidsanställning på 100 % under längst 12 månader. Tillträde 2022-04-12 eller enligt överenskommelse.

Anställningsort: Östersund, undervisning kan ske på båda Campusorterna.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Information
Närmare upplysningar lämnas av proprefekt Ulla Näppä, 010-142 82 65 alt. Ulla.nappa@miun.se eller prefekt, Marie Häggström, 010-142 86 69 alt. marie.haggstrom@miun.se . Se även https://www.miun.se/omv/

Ansökan
Till ansökan ska bifogas styrkt meritförteckning, intyg över pedagogisk erfarenhet, pedagogisk skicklighet, referenser och en redogörelse av tidigare verksamhet och pedagogiskt arbete som är av betydelse för anställningen samt personligt brev.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2022-03-14.

Tillträde 2022-04-12 eller enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2022/450
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-142 83 71
  • Ummis Jonsson, Saco, 010-142 88 09
Sista ansökningsdag 2022-03-14

Tillbaka till lediga jobb