Mittuniversitetet, Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap

Gaskeuniversiteete/Mittuniversitetet är beläget mitt i det sydsamiska området i Saepmie. Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap är en ortsövergripande institution med verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: engelska, genusvetenskap, historia, kriminologi, litteraturvetenskap, samhällskunskap, sociologi, statsvetenskap, svenska som andraspråk och svenska språket. Forskningen bedrivs inom respektive ämne samt inom Risk and Crisis Research Center (RCR), Forum för Genusvetenskap (FGV) och DEMICOM.

Statsvetenskap utgör en enhet inom Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap (HSV). Ämnet är ortsövergripande och finns lokaliserat i Sundsvall och Östersund. I ämnet ges utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.

Trots sin relativa litenhet är statsvetenskap en aktiv forskningsmiljö under stark utveckling. Ämnets forskningsprofil är inriktad mot demokratins förändrade förutsättningar och dess effekter, med fokus på relationen mellan väljare och den parlamentariska arenan och på policyskapande.

Ämnet är knutet till tre starka forskningsmiljöer, Risk and Crisis Research Centre (RCR), Forum för genusvetenskap (FGV), och Demicom.

Arbetsuppgifter
Till arbetsuppgifterna som projektassistent hör att arbeta med frågor om inkludering och segregation. Arbetet kommer att utföras inom ett tvärvetenskapligt forskningsprojekt där arbetsuppgifterna består av litteraturstudier samt intervjuer med professionella aktörer i olika bostadsområden. Arbetsuppgifterna innebär att du behöver kunna arbeta självständigt och ha god förmåga att planera ditt arbete.

Behörighet och bedömningsgrund
Behörig att anställas som projektassistent i statsvetenskap är den som avlagt magisterexamen i statsvetenskap. Som projektassistent kommer du att delta i projekt förlagda vid Forum för genusvetenskap (FGV) vilket innebär att du behöver ha erfarenheter av arbete inom statsvetenskap med inriktning mot genus, rasism och/eller nationalism/fascism. Goda kunskaper i svenska samt engelska är ett krav. Vetenskaplig erfarenhet, metodmässig kunskap, särskilt kvalitativa metoder, samt undervisningserfarenhet är meriterande. Särskilt meriterande är erfarenhet av att kartlägga teoretiska och empiriska forskningsfält liksom att ha genomfört intervjustudier. För mer information om ämnets forskningsprofil, läs här.

Anställning och tillträde: Visstidsanställning, deltid 50% i 4 månader med tillträde 2019-05-01

Information
Närmare upplysningar lämnas av prefekt Pär Olausson, par.olausson@miun.se eller tfn 010-142 85 47, studierektor Gustav Lidén, gustav.liden@miun.se och universitetslektor Sara Nyhlén, sara.nyhlen@miun.se.

Ansökan: Till ansökan ska bifogas meritförteckning, redogörelse för dokumenterad vetenskaplig och pedagogisk verksamhet.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2020-04-15.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2020-07-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2020/727
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-142 83 71
  • Gertrud Olauzon, Saco, 010-142 83 58
Publicerat 2020-03-25
Sista ansökningsdag 2020-04-15

Tillbaka till lediga jobb