Mittuniversitetet, Institutionen för ekonomi, geografi, juridik och turism

Institutionen för ekonomi, geografi, juridik och turism har verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: företagsekonomi, juridik, nationalekonomi, statistik, geografi och turismvetenskap.

Forskning inom turism bedrivs och kommuniceras via ETOUR, som är Sveriges ledande turismforskningscentrum www.etour.se. Verksamheten innefattar forskning, utbildning, samt dialog och samverkan med turistnäringens aktörer.

Arbetsuppgifter
Anställningen som projektassistent i turismvetenskap inkluderar arbete i ett pågående forsknings-och samverkansprojektet; Attraktionskraft och grön omställning – ett webbaserat varumärkesexperiment för besöksnäringens hållbara utveckling i samarbete med Höga Kusten Destinationsutveckling AB, se https://www.miun.se/Forskning/forskningsprojekt/pagaende-forskningsprojekt/attraktionskraft-och-gron-omstallning--ett-webbaserat-varumarkesexperiment-for-besoksnaringens-hallbara-utveckling/ .

Arbetet inkluderar information- och datainsamling, koordinera gästundersökningsarbete, resultatsammanställning (t ex Microsoft Excel), samt rapportskrivning, samverkan och kommunikation med omgivande samhälle.

Kvalifikationer
Behörig för anställningen som projektassistent är den som har avlagt examen på minst grundnivå (kandidatexamen) i turismvetenskap eller annat relevant ämne alternativt har motsvarande arbetslivserfarenhet av relevans för projektet.  God muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på svenska och engelska är ett krav. Giltigt B-körkort krävs.

Meriterande är kunskap och erfarenhet av marknadsföring inom turism, destinationsutveckling samt hållbar turism. Meriterande är också branschvana inom turism samt erfarenhet av arbete inom forskningsprojekt och vetenskapligt skrivande. Stor vikt läggs vid kunskaper om och kontakter i Höga Kusten området.

Personliga förmågor
Vi ser att du har god förmåga att ta egna initiativ samt kan arbeta självständigt och har god samarbetsförmåga. Stor vikt fästs vid kommunikativ och förmåga att organisera och utföra planerat arbete i enlighet med projektplan.

Anställning och tillträde: Särskild visstidsanställning under 5 månader med omfattningen 50% av heltid, med tillträde 2023-05-01, dock längst till och med 2023-09-30.

Stationeringsort: Östersund

Upplysningar: Information om anställningen lämnas av prefekt Daniel Laven, tfn. 010 142 8620 eller projektledare Maria Lexhagen, tfn. 010 1428339, eller Tatiana Chekalina  tatiana.chekalina@miun.se telefonnummer 010-1428954

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Handläggning: Beredningen av anställningen fortgår i enlighet med den anställningsordning som gäller vid Mittuniversitetet.

Ansökan:
Till ansökan ska bifogas styrkt meritförteckning, referenser och beskrivning av relevanta erfarenheter.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2023-04-14.

Tillträde 2023-05-01
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2023/892
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
  • Ummis Jonsson, Saco, 010-1428809
Sista ansökningsdag 2023-04-14

Tillbaka till lediga jobb