Institutionen för ingenjörsvetenskap, matematik och ämnesdidaktik

Vi bedriver forskning och utbildning inom ämnena fysik, kemiteknik, maskinteknik, matematik, teknisk design, teknisk fysik och ämnesdidaktik i matematik och naturvetenskap. Här finns unik och världsledande forskning inom centrumbildningar FSCN Research Centre och Sports Tech Research Centre.

Arbetsuppgifter
Din huvudsakliga arbetsuppgift kommer vara att bedriva matematikdidaktisk forskning, men viss undervisning kan ingå (upp till 20 % av heltid). Inom anställningen finns möjligheter att bedriva forskning tillsammans med övriga forskare inom den ämnesdidaktiska forskningsmiljön. Det finns också möjlighet att genomföra egna forskningsaktiviteter, till exempel driva egna forskningsstudier, initiera nya samarbeten, söka forskningsmedel, handleda doktorander eller färdigställa redan påbörjade studier. Inom anställningen erbjuds individuellt mentorskap för att stötta dig i din forskningskarriär.

Som postdoktor förväntas du delta aktivt inom forskningsmiljön för matematikdidaktik och naturvetenskapernas didaktik. Vi har god närvaro på arbetsplatsen för att på så sätt skapa en aktiv och levande forskningsmiljö. Samtidigt finns möjligheter till flexibla arbetsformer, inkl. att ibland jobba på distans.

Behörighet
Den som ska anställas som postdoktor ska vara behörig enligt de krav som beskrivs i Mittuniversitetets anställningsordning.

Annan skicklighet av betydelse med hänsyn till anställningen är kravet att den sökande har goda kunskaper i svenska (eller annat skandinaviskt språk) och engelska i både tal och skrift.

Bedömningsgrunder
Vi söker i första hand dig med en doktorsexamen i matematikdidaktik, i pedagogiskt arbete med inriktning mot matematik eller i annat närliggande ämnesområde. Vetenskaplig skicklighet utgör den primära bedömningsgrunden och bedöms i första hand genom kvalitet och omfattning av vetenskaplig produktion.

Personliga egenskaper
Inom denna anställning kommer du att jobba tillsammans med personer som har olika kunskaper och perspektiv, såväl inom vår organisation som med externa samarbetspartners. Det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga och trivs med varierande arbetssätt, samtidigt som du även måste kunna jobba självständigt och ta egna initiativ.

Handläggning
Anställningen bereds i enlighet med Mittuniversitetets anställningsordning.

Anställning och tillträde
Anställningen omfattar 100% under 2 år from 2023-08-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsvillkoren regleras i avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor.

Anställningsort: Sundsvall  

Information
Närmare upplysningar lämnas av proprefekt Andreas Lind, andreas.lind@miun.se, 010-1428421 eller ämnesföreträdare Magnus Österholm, magnus.osterholm@miun.se.

Ansökan
En fullständig ansökan ska innehålla:

  • Ett personligt brev med beskrivning av varför du är intresserad av denna anställning, inklusive en plan för forskningsaktiviteter inom anställningen (max en sida)
  • CV/meritförteckning
  • Publikationslista
  • Kopia av doktorsexamensbevis, eller dokumentation som visar beräknat datum för doktorsexamen, samt andra relevanta intyg eller dylikt
  • Kopia av doktorsavhandlingen
  • Kopior av maximalt 3 egna vetenskapliga arbeten särskilt relevanta för denna anställning
  • Namn och kontaktinformation till två referenspersoner
  • Övriga handlingar du vill åberopa

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2023-04-13.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2023/606
Facklig företrädare
  • Ummis Jonsson, SACO, 010-1428809
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
Publicerat 2023-03-02
Sista ansökningsdag 2023-04-13

Tillbaka till lediga jobb