Mittuniversitetet, Institutionen för utbildningsvetenskap

Institutionen för utbildningsvetenskap innehåller tre ämnen, där det största ämnet är pedagogik och de övriga två är samhällskunskap och bild. Vi har två stora programområden; lärarutbildning på samtliga nivåer samt det beteendevetenskapliga programmet. Det nationella rektorsprogrammet finns också vid institutionen. Inom ämnet pedagogik har vi också en egen forskarutbildning.

Arbetsuppgifter: Arbetsuppgifterna omfattar i huvudsak undervisning vid det beteendevetenskapliga programmet samt fristående kurser i pedagogik. I anställningen ingår kompetensutveckling och administration enligt gällande arbetstidsavtal och lokala riktlinjer.

Behörighet och bedömningsgrund: Behörig att anställas som universitetsadjunkt i pedagogik är den som avlagt högskoleexamen omfattande minst 180 hp varav minst 90 hp pedagogik, pedagogiskt arbete, didaktik, utbildningsvetenskap eller annat ämne med relevans för utlysningen, genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt visat pedagogisk skicklighet (se Mittuniversitetets anställningsordning). Erfarenhet av undervisning i pedagogik på universitetsnivå är meriterande.

Vidare är erfarenhet av kursansvar samt arbete med digitala lärplattformar meriterande. För anställningen krävs goda kunskaper i det svenska språket. 

Handläggning:
Beredningen av anställningen följer de former som fortgår i enlighet med den anställningsordning som gäller för Mittuniversitetet.

Anställning och tillträde: Visstidsanställning 11 månader, med omfattning 50 % av heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Anställningsort: Sundsvall                                               

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Information: Närmare upplysningar lämnas av prefekt, Marcia Håkansson Lindqvist, mailto:marcia.hakanssonlindqvist@miun.se eller 010-142 78 49, studierektor Marie Frykland, mailto:marie.frykland@miun.se eller 010-142 83 19, studierektor Camilla Månsson Waldehagen mailto:camilla.mansson-waldehagen@miun.se eller 010-142 82 01

Se även avdelningens hemsida: https://www.miun.se/utv

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2021-11-01.

Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2021/2259
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-142 83 71
  • Ummis Jonsson, Saco, 010-142 88 09
Sista ansökningsdag 2021-11-01

Return to job vacancies