Mittuniversitetet, Institutionen för hälsovetenskaper

Institutionen för hälsovetenskaper har verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund. Verksamheten utbildar och forskar inom en rad ämnen, där fokuset är människan, hälsa och välmående.

Institutionen erbjuder kurser, grundutbildningar och utbildning på avancerad nivå. Våra grundutbildningsprogram är folkhälsovetenskapliga programmet, idrottsvetenskapligt program, programmet för psykisk hälsa/ohälsa, programmet för hälsa och rehabilitering i arbetslivet samt sjuksköterskeutbildning. Forskningen är mångvetenskaplig och bedrivs inom ämnena folkhälsovetenskap, idrottsvetenskap, medicinsk vetenskap, omvårdnad och rehabiliteringsvetenskap, samt vid Nationellt vintersportcentrum (NVC).

Beskrivning av ämnet
Medarbetare inom ämnet Omvårdnad arbetar främst inom såväl grundutbildning, sjuksköterskeprogrammet som på avancerad nivå. På avancerad nivå erbjuds tre specialistsjuksköterskeprogram; inriktning mot hälso- och sjukvård för barn och ungdom, inriktning mot distriktssköterska samt inriktning mot psykiatrisk vård. Ämnet erbjuder även magister- och masterprogram i omvårdnad samt forskarutbildning inom ämnet omvårdnad. 

Utbildning ges på båda campusorterna och målgruppen är hälso- och sjukvård inom regional, kommunal och privat sektor inom hela riket. Utbildningen till legitimerad sjuksköterska ger även behörighet att arbeta som sjuksköterska internationellt.

Ämnets forskningsstrategi är nyligen reviderad och kommer vara inriktad på hälsofrämjande och hållbar omvårdnad samt professionsutveckling för hållbar omvårdnad. 

 

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår planering samt genomförande av bland annat föreläsningar, seminarier och examinationer. Dessa uppgifter kan gälla vid båda campusorter varför resor mellan campusorterna kan förekomma. Vidare ingår kursansvar, bedömning av studenter i verksamhetsförlagd utbildning, kursutveckling och löpande kvalitetsarbete, samt handledning. Arbetet genomförs i huvudsak inom sjuksköterskeprogrammen. 

Arbetsuppgiften innebär också att självständigt ansvara för undervisning i kurser och handledning gällande specifika ämnen inom programmen, samt samarbete med kolleger i planeringen av arbetet för ovanstående undervisning så att studenter vid campus och decentraliserad utbildning med undervisning vid 5 lärcentrum i båda länen bereds samma undervisning och handledning. Arbetet innebär även att delta i utveckling av en alltmer digitaliserad undervisning.

 

Behörighet 
Den som ska anställas som universitetsadjunkt ska vara behörig enligt de krav som beskrivs i Mittuniversitetets anställningsordning. 

Behörig för anställning som universitetsadjunkt i omvårdnad är den som är legitimerad sjuksköterska och har magisterexamen i omvårdnad eller motsvarande, samt visat pedagogisk skicklighet.

Anställd adjunkt ska, om detta saknas vid anställningstillfället, inom två år från anställningstillfället ha genomgått högskolepedagogisk utbildning motsvarande 15 högskolepoäng alternativt minst 10 veckors heltidsstudier. 

 

Övriga krav
Den som ska anställas som universitetsadjunkt ska ha visat pedagogisk skicklighet.

Goda kunskaper i svenska språket i tal och i skrift är ett krav.

De personliga egenskaper som krävs i befattningen är god samarbetsförmåga, flexibilitet, självständighet, förmåga att strukturera och organisera samt kommunikationsförmåga.

 

Bedömningsgrunder 
Som bedömningsgrunder vid anställning av en universitetsadjunkt gäller
graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställningen. Prövningen av den pedagogiska skickligheten ska ägnas lika stor omsorg som prövningen av andra behörighetsgrundande förhållanden.

Meriterande är specialistsjuksköterskeexamen och tidigare undervisningserfarenhet på högskolenivå, samt klinisk erfarenhet från hälso- och sjukvården. 

Meriterande är erfarenhet av distansutbildning. Genomgången högskolepedagogisk utbildning är meriterande. 

Det är meriterande att kunna hantera digitala program som Word, Power Point, Excel och lärplattformen Canvas. Goda kunskaper i engelska språket är meriterande.

 

Handläggning
Beredning av anställningen fortgår i enlighet med Mittuniversitetets anställningsordning.

 

Anställning och tillträde
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2025-09-01 eller enligt överenskommelse.

 

Anställningsort: Sundsvall eller Östersund

 

Information
Närmare upplysningar lämnas av proprefekt Lars Hammarström, lars.hammarstrom@miun.se tel. +46 (0)10–1428913 eller ämnesföreträdare Lisbeth Kristiansen, lisbeth.kristiansen@miun.se +46 (0)10–140000 eller prefekt Mikael Nordenmark, mikael.nordenmark@miun.se tel. +46 (0)10–1428515.

 

Ansökan
Ansökningshandlingar ska vara på svenska eller engelska. 

Till ansökan ska bifogas styrkt meritförteckning, intyg över pedagogisk erfarenhet, pedagogisk skicklighet, referenser och en redogörelse av tidigare verksamhet och pedagogiskt arbete som är av betydelse för anställningen, samt personligt brev.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2025-04-24.

Tillträde 2025-09-01 eller enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall eller Östersund
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2025/971
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
  • Börje Norlin, Saco, 010-1428594
Sista ansökningsdag 2025-04-24
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb