Mittuniversitetet, Institutionen för hälsovetenskaper

Institutionen för hälsovetenskaper har verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund. Verksamheten utbildar och forskar inom en rad ämnen, där fokuset är människan, hälsa och välmående.

Institutionen erbjuder kurser, grundutbildningar och utbildning på avancerad nivå. Våra grundutbildningsprogram är folkhälsovetenskapliga programmet, idrottsvetenskapligt program, programmet för psykisk hälsa/ohälsa, programmet för hälsa och rehabilitering i arbetslivet samt sjuksköterskeutbildning. Forskningen är mångvetenskaplig och bedrivs inom ämnena folkhälsovetenskap, idrottsvetenskap, medicinsk vetenskap, omvårdnad och rehabiliteringsvetenskap, samt vid Nationellt vintersportcentrum (NVC).

Arbetsuppgifter

Anställningarna är på heltid. Omkring 10 % av arbetstiden är undervisning och övrig tid är forskning, i huvudsak inom projektet säkrare fridykning.

Anställningen innebär ett målinriktat arbete med fysiologisk forskning inom ramen för ett forskningsprojekt som syftar till att identifiera riskfaktorer och strategier för att göra fridykning säkrare. Fridykning innefattar verksamhet där personer håller andan under vattnet inom t ex idrotts- eller yrkesverksamhet. Fridykning som rekreationssport, tävlingsfridykning och professionell fridykning kommer att studeras experimentellt i laborationsmiljö och i fält. Annat forskningsarbete kan förekomma.

Arbetet inkluderar teoriutveckling, metodutveckling, forskningsplanering, rekrytering av deltagare, uppbyggnad av lab med specialanpassad utrustning, datainsamling, analys och rapportering inklusive vetenskaplig publikation, muntlig presentation på internationella konferenser och kommunikation till olika grupper.

Ansökningar om etiskt godkännande av forskningsplaner och ansökan om medel för specifika studier, resor mm ingår. Undervisning inom idrottsvetenskap/fysiologi ingår, liksom handledning av studentprojekt.


Behörighet


Den som ska anställas som postdoktor ska vara behörig enligt de krav som beskrivs i Mittuniversitetets anställningsordning.

Behörig att anställas som postdoktor i idrottsvetenskap är den som avlagt doktorsexamen i Sverige eller innehar motsvarande utländsk examen som bedöms likvärdig.  

Behörigheten avser doktorsexamen inom hälsovetenskap, idrottsvetenskap eller närliggande ämnen. Den sökande ska ha avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan den komma i fråga som avlagt doktorsexamen tidigare.

Övriga krav

Stor vana av att arbeta i fält och experimentellt i lab med humanfysiologiska studier är ett krav, liksom tidigare forskning inom ämnesområdet. God muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på engelska och grundläggande förståelse av svenska är ett krav.

För att passa i den här rollen ser vi att du har en god analytisk och innovativ förmåga samt att du är kommunikativ, strukturerad och flexibel.  Vidare behöver du ha god självorganiseringsförmåga, vara lyhörd mot medarbetare och ha en positiv attityd.

Arbete i extrema miljöer (extrem värme, kyla, arbete under vattnet) kan ingå vid fältarbetet, och god hälsa och kondition krävs därför. Fysisk och psykisk uthållighet och god arbetsförmåga trots påfrestningar är nödvändigt för att kunna utföra arbetet.


Bedömningsgrunder

Meriterande är erfarenhet av vetenskapligt arbete inom forskningsprojekt, skicklighet i vetenskapligt skrivande och god publiceringshistorik inom ämnesområdet. Vi lägger stor vikt vid kunskaper och erfarenhet av datainsamling och databearbetning, särskilt med fokus på frågeställningar inom fridykningsfysiologi och säkerhet.

God kännedom om eller erfarenhet av fridykning är mycket meriterande. Meriterande är också tidigare erfarenhet av fältarbete i olika extrema miljöer och i olika länder. Undervisningserfarenhet inom idrottsvetenskap, särskilt inom idrottsfysiologi är meriterande. Vi ser också gärna att du har kunskaper i andra språk än engelska och svenska, goda IT-kunskaper samt en god förmåga att dokumentera arbetet i bild och skrift. 


Handläggning

Anställningen bereds i enlighet med Mittuniversitetets anställningsordning.


Anställning och tillträde

Anställningen omfattar heltid under 2 år från och med 2024-08-01 eller enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Anställningsvillkoren regleras i avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor.

Anställningsort: Östersund
  

Information

Närmare upplysningar lämnas av Professor Erika Schagatay, erika.schagatay@miun.se, 070-53 214 23 eller proprefekt Professor Marko Laaksonen, marko.laaksonen@miun.se.

 

Ansökan

Ansökningshandlingar ska vara på svenska eller engelska.

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver varför du är intresserad av projektet och varför du passar till tjänsten. Till ansökan ska bifogas styrkt meritförteckning, vetenskaplig publikationslista, samt beskrivning/dokumentation av eventuellt annat arbete som är av betydelse för tjänsten och kontaktuppgifter till eventuella personliga referenser. Markera i publikationslistan de 5 publikationer som är mest relevanta för tjänsten. Avhandling bifogas ansökan.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2024-07-31.

Tillträde 2024-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2024/1794
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
  • Börje Norlin, Saco, 010-1428594
Sista ansökningsdag 2024-07-31

Tillbaka till lediga jobb