Mittuniversitetet, Institutionen för ekonomi, geografi, juridik och turism

Institutionen för ekonomi, geografi, juridik och turism har verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: företagsekonomi, juridik, nationalekonomi, statistik, geografi och turismvetenskap.

Kurser i geografi ges inom lärarutbildningsprogram och uppdragsutbildning, samt som fristående kurser på distans. Ytterligare kurser i geografi kommer att ges inom ett nytt kandidatprogram. Kurser i kulturgeografi ges inom programmet Turism och destinationsutveckling samt som fristående kurser på distans.

Arbetsuppgifter:
Anställningen som vikarierande adjunkt i geografi inkluderar undervisning på campus- och på distanskurser, såväl inom lärarutbildningar, programmet Turism och destinationsutveckling som på fristående kurser och inom det nya programmet Klimatförändring – politik och samhällsutveckling. Anställningen innebär även program- och kursutveckling med bland annat utveckling av nya kurser i geografi. Anställningen inkluderar vissa administrativa uppgifter och egen kompetensutvecklingstid.

Behörighet:
Behörig för anställningen som adjunkt är den som har avlagt kandidatexamen i geografi eller kulturgeografi. God muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på svenska och engelska är ett krav.

Bedömningsgrunder:
Meriterande är examen inom geografi eller kulturgeografi på avancerad nivå (magister eller master). Även dokumenterad erfarenhet av undervisning på grund- och avancerad nivå (campus och distans) på högskolenivå är meriterande, inklusive erfarenhet av att handleda uppsatser på grund- och avancerad nivå. Stor vikt läggs vid ämneskunskaper i både kultur- och naturgeografi, det vill säga dokumenterade erfarenheter inom geografi. Särskilt meriterande är kunskaper och tidigare undervisning på högskolenivå inom mobilitet, samhällsplanering, hållbar utveckling samt miljö- och resursfrågor. Meriterande är också erfarenhet av undervisning inom lärarutbildning eller lärarlyft inom geografi samt kunskaper i geografisk ämnesdidaktik. En högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvad motsvarande kunskaper samt har visat pedagogisk skicklighet (HF 4 kap. 4§, Mittuniversitetets anställningsordning) är meriterande.

Personliga förmågor:
Vi ser att du har mycket god förmåga att ta egna initiativ samt kan arbeta självständigt och har god samarbetsförmåga. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet och förmåga att bidra till utveckling av verksamheten. Institutionen sätter stort värde på en god och väl fungerande arbetsmiljö, därför förutsätts att den sökande i hög utsträckning deltar i möten och ämnesdiskussioner samt bidrar till gemensamma arbetsuppgifter.

Handläggning:
Beredningen av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 4 kap. och fortgår i enlighet med den anställningsordning som gäller vid Mittuniversitetet.

Anställning: Vikariat på 100% i 11 månader.

Tillträde: 1 februari 2022 eller enligt överenskommelse

Stationeringsort: Östersund.

Arbetsplatsen är i Östersund men arbetet innebär även undervisning i Sundsvall.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Upplysningar:
Information om anställningen lämnas av prefekt Daniel Laven, tfn. 010-142 8620 daniel.laven@miun.se, eller studierektor Rosemarie Ankre, tfn. 010-1427836, Rosemarie.Ankre@miun.se.

Ansökan:
Till ansökan ska bifogas styrkt meritförteckning, referenser och beskrivning av pedagogisk erfarenhet som är av betydelse för tjänsten.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2021-11-10

Tillträde 1 februari 2022 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2021/2341
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-142 83 71
  • Ummis Jonsson, Saco, 010-142 88 09
Sista ansökningsdag 2021-11-10

Tilbage til Ledige stillinger