Mittuniversitetet, Institutionen för ekonomi, geografi, juridik och turism

Institutionen för ekonomi, geografi, juridik och turism har verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: företagsekonomi, juridik, nationalekonomi, statistik, geografi och turismvetenskap.

Vid institutionen bedrivs undervisning och forskning inom ekonomi, juridik, geografi och turism. Ämnet juridik bedriver forskning inom det förvaltningsrättsliga området och ansvarar för undervisningen inom Förvaltningsjuridiska programmet samt för kurser inom bland annat Ekonomprogrammet, Samhällsvetarprogrammet och Personalvetenskapliga programmet. Därutöver erbjuder ämnet vissa fristående kurser.

Arbetsuppgifter:
Arbetet består i huvudsak av undervisning på grundnivå. Utöver undervisning ingår handledning av studenter, kursutveckling, kursansvar och att delta i utvecklandet av utbildningsprogram. Den sökande förväntas även delta i ämnets pedagogiska utvecklingsarbete inom ramen för anställningen. Kompetensutveckling och administration sker inom ramen för anställningen enligt gällande arbetstidsavtal och lokala riktlinjer. Arbetet kräver vissa resor mellan campusorterna Östersund och Sundsvall. Undervisning sker huvudsakligen på campus. I viss utsträckning kommer undervisning ske på distanskurser, vilket innebär webbaserad undervisning och inspelade föreläsningar.

Behörighet:
Behörig att anställs som universitetsadjunkt är den som har avlagt examen från högskoleutbildning eller har motsvarande kompetens (se Mittuniversitetets anställningsordning). Behörighet att anställs som universitetsadjunkt i juridik vid Mittuniversitetet krävs högskoleexamen inom juridik/rättsvetenskap om minst 270 högskolepoäng.

För en anställning krävs i förlängningen även genomgången högskolepedagogisk utbildning samt visad pedagogisk skicklighet.

Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift är ett krav.

Bedömningsgrunder:
Undervisningen är inriktad mot kurser inom det offentligrättsliga området varför erfarenhet av juridiskt arbete inom offentlig förvaltning är meriterande.

Erfarenhet av undervisning på juridiska introduktionskurser är meriterande, såsom EU-rätt och förvaltningsrätt.

Som person vill vi att du har god förmåga att ta egna initiativ och att arbeta självständigt. Andra egenskaper som vi lägger vikt vid är att du är resultatinriktad, kommunikativ och har god samarbetsförmåga.

De sökande bedöms utifrån pedagogisk skicklighet, samt övriga ovannämnda behörighetskrav och egenskaper.

Handläggning
Beredning av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 4 kap. och fortgår i enlighet med den anställningsordning som gäller för Mittuniversitetet.

Lön: Individuell lönesättning.

Anställningstid: Tidsbegränsad anställning från 2022-01-01 till 2022-12-31.

Sysselsättningsgrad: 25 % av heltid.

Tillträde: 2022-01-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsort: Östersund.

Information: Närmare upplysningar lämnas av prefekt, Daniel Laven tfn. 010-142 85 47, daniel.laven@miun.se, ämnesföreträdare Rikard Karlsson tfn. 010-142 81 79, rikard.karlsson@miun.se.

Ansökan:
Till ansökan ska bifogas styrkt meritförteckning, samt en redogörelse för tidigare verksamhet som är av betydelse för anställningen. Möjlighet till komplettering av ansökan finns efter ansökningstidens utgång.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2021-11-01. 

Tillträde 2022-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 25 %
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2021/2186
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-142 83 71
  • Ummis Jonsson, Saco, 010-142 88 09
Sista ansökningsdag 2021-11-01

Tilbage til Ledige stillinger