Mittuniversitetet, Fakultetskansliet NMT

Arbetsuppgifter
Som Kanslichef leder du fakultetskansliets arbete och rapporterar till dekan. Anställningen innebär ett arbetsmiljö-, personal- och ekonomiansvar.

Kanslichefen ansvarar för personal, planering, kvalitetsarbete, samordning och utveckling av kansliet. Tillsammans med fakultetsledningen arbetar kanslichefen med att upprätta och följa upp kostnadsramar. Kanslichefen har direkt ansvar för personalen inom ledningsstöd, forskningsadministration samt den utbildningsadministrativa chefen. Ansvarsområdet omfattar också samordning med fakultetskansliet på den andra fakulteten samt förvaltningen. Vidare ingår det i kanslichefens uppdrag att tillsammans med dekan och prefekter leda och utveckla arbetet vid fakulteten utifrån universitetets och fakultetens vision och strategi. Arbetet innebär många kontakter såväl internt som externt,  därmed ingår en del resande i arbetet bland annat mellan de båda campusorterna.

Din bakgrund
Du ska ha relevant examen på högskole- eller universitetsnivå. Doktorsexamen är starkt meriterande och det är särskilt meriterande om du har disputerat inom något av fakultetens ämnesområden. Du bör ha chefserfarenhet från en större akademisk organisation, erfarenhet av administrativt arbete, samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift – på svenska och engelska. Du bör också ha kunskap om och erfarenhet av arbetsmiljöarbete och att leda medarbetare med hög kvalitet och en god arbetsmiljö som bas. Goda kunskaper i, och erfarenhet av, de regelverk som reglerar ett universitets verksamhet är särskilt meriterande tillsammans med erfarenheter av kollegialt arbete.

Dina egenskaper
Som person är du serviceinriktad och prestigelös med god organisatorisk förmåga. Arbetet förutsätter att du har ett genuint intresse för att leda och utveckla medarbetarna och verksamhet. Som person är du dessutom bra på att skapa och bibehålla nätverk och goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.  

Omfattning:100 %

Tillträde: Enligt överenskommelse  

Anställningsort:Sundsvall

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.  

Kontaktperson: Närmare upplysningar lämnas av dekan, Hans-Erik Nilsson, hans-erik.nilsson@miun.se, telefon 010-142 87 39. Se även fakultetens hemsida.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2021-10-24

Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2021/2000
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-142 83 71
  • Ummis Jonsson, Saco, 010-142 88 09
Sista ansökningsdag 2021-10-24

Tillbaka till lediga jobb