Institutionen för kommunikation, kvalitetsteknik och informationssystem

Institutionen för kommunikation, kvalitetsteknik och informationssystem har verksamhet på både Campus Östersund och Campus Sundsvall. Vid institutionen bedrivs utbildning och forskning inom de ämnen som faller under områdena Kommunikation, Kvalitetsteknik och Informationssystem.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av lika delar forskning och undervisning. Som biträdande lektor förväntas du efterhand kunna ta en ledande roll inom ett eller flera av de tre övergripande forskningsområden som hör till forskningscentret Demicom: medieutveckling/journalistik, organisationskommunikation/strategisk kommunikation samt politisk kommunikation.

Förutom att bedriva egen forskning, förväntas du aktivt ta ansvar för att söka externa medel för nya forskningsprojekt, både ensam och tillsammans med andra. Vi förväntar oss att din forskning har samhällsrelevans, men samtidigt bör den vara teoretiskt väl förankrad i samhällsvetenskapen.

 

Behörighet

Behörig att anställas som biträdande lektor är enligt 4 kap. 4a§ HF, den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma ifråga som har avlagt doktorsexamen eller uppnått motsvarande kompetens högst fem år innan tiden för ansökan av anställningen som biträdande lektor har gått ut, se Mittuniversitetets anställningsordning samt enligt Fakulteten för naturvetenskap, teknik och mediers fastställda regler och anvisningar för anställning som biträdande lektor på vetenskaplig grund.

Ditt ämne för forskning och doktorsexamen bör vara journalistik eller medie- och kommunikationsvetenskap.

 

Bedömningsgrunder

Den sökandes vetenskapliga och pedagogiska skicklighet ska vara tillräckligt god, både kvalitativt och kvantitativt. En biträdande lektor som anställs inom Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier vid Mittuniversitetet ska bedömas ha en mycket god framtida vetenskaplig potential, i enlighet med Fakulteten för naturvetenskap, teknik och mediers regler och anvisningar för anställning som biträdande lektor på vetenskaplig grund.

För denna anställning krävs relevanta ämneskunskaper för anställningens innehåll och de arbetsuppgifter som ingår, både ifråga om forskning och undervisning. Stor vikt i bedömningen läggs vid:

  • Bredd och djup i fråga om vetenskaplig publicering
  • Vetenskaplig kompetens som knyter an till forskningscentret Demicoms forskningsområden
  • Att ha planerat, sökt och erhållit forskningsmedel i konkurrens med andra
  • En genomarbetad forskningsplan för anställningstiden
  • Generell pedagogisk skicklighet
  • En stor bredd ifråga om metodkunskaper, framför allt kvantitativa och digitala

Vikt läggs också vid:

  • Ett nationellt och internationellt kontaktnät
  • Erfarenheter av att samverka med det omgivande samhället

Personliga egenskaper

Hänsyn kommer också att tas till hur du genom dina erfarenheterr och kompetens bedöms komplettera och stärka institutionen och dess framtida utveckling. Du bör ha god samarbetsförmåga, det vill säga både kunna sammarbeta väl och driva enskilt arbete. Du bör således besitta förmåga att ingå i andras projekt och initiera egna, samt ingå i redan framtagna undervisningsmoment och utvecklas nya.

 

Handläggning

Beredning av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 4 kap. och fortgår i enlighet med Mittuniversitetets anställningsordning.

 

Anställning och tillträde

Anställningen omfattar 100% i fyra år med start enligt överenskommelse. Bestämmelser gällande anställning som biträdande lektor finns i Högskoleförordningen (1993:100), 4 kap. 12a§.

Som biträdande lektor kan du ansöka om befordran till en anställning som universitetslektor. Befordran innebär tillsvidareanställning som universitetslektor. Ämnesområdet för lektoratet ska vara detsamma eller ligga i nära anslutning till det ämnesområde som gäller för denna anställning. Ansökan om befordran till universitetslektor bereds på samma grunder och med samma kvalitetskriterier som vid övrig rekrytering av universitetslektorer.

Anställningsort: Sundsvall

 

Information

Närmare upplysningar lämnas av proprefekt Lottie Jangdal, lottie.jangdal@miun.se, 010-142 84 81, och centrumledare för Demicom Ingela Wadbring, ingela.wadbring@miun.se, 070-333 27 16. Se även institutionens hemsida.

 

Ansökan

Ansökningshandlingar ska vara på engelska.

Till ansökan ska bifogas meritförteckning, redogörelse för dokumenterad vetenskaplig och pedagogisk verksamhet, inkl. vidimerade intyg över vetenskaplig och pedagogisk meritering, fullständig publikationslista samt högst 5 vetenskapliga publikationer som särskilt åberopas.

Bilägg en mix av skrifter för att visa på bredd, inte enbart traditionella artiklar.

En beskrivning av pågående forskningsprojekt måste ingå samt en plan för de fyra åren som anställningen gäller. Planen bör omfatta både den forskning som den sökande avser att bedriva, och vilka externa medel som den sökande avser att söka.

Inkludera även en lista på ledningsuppdrag av olika slag.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2024-11-14

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundsvall
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer MIUN 2024/1566
Facklig företrädare
  • Per Bergman, Fackförbundet ST, 010-1428371
  • Börje Norlin, Saco, 010-1428594
Sista ansökningsdag 2024-11-14
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb