Denna annons är inte tillgänglig!
Gaskeuniversiteete/Mittuniversitetet är beläget mitt i det sydsamiska området i Saepmie. Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap är en ortsövergripande institution med verksamhet på Campus Sundsvall och Campus Östersund. Verksamheten inkluderar forskning och utbildning inom ämnena: engelska, genusvetenskap, historia, kriminologi, litteraturvetenskap, samhällskunskap, sociologi, statsvetenskap, svenska som andraspråk och svenska språket. Forskningen bedrivs inom respektive ämne samt inom Risk and Crisis Research Center (RCR), Forum för Genusvetenskap (FGV) och DEMICOM.
Arbetsuppgifter
Till arbetsuppgifterna för en lektor hör undervisning och handledning av studenter på såväl grundläggande som avancerad nivå liksom att bedriva egen forskning. Undervisningen kommer främst att bedrivas inom ramen för våra utbildningsprogram och i fristående kurser. Undervisning kan även förekomma i samhällskunskap inom ramen för ämneslärarutbildningen. Innehavaren av anställningen förutsätts därutöver bidra till det kollegiala arbetet och utvecklingen av ämnet vilket kan innefatta olika administrativa uppdrag. Detta förutsätter närvaro på arbetsplatsen samt delaktighet i ämnets och institutionens gemensamma ansvarstaganden. Ämnet finns på universitetets båda campusorter varför beredskap att i begränsad omfattning bedriva verksamhet även på den andra campusorten förutsätts.
I anställningen ingår kompetensutveckling och administration enligt gällande arbetstidsavtal och lokala riktlinjer. För lektorer ingår även viss egen forskningstid enligt ämnets budget, som beslutas kollegialt.
Behörighet
Den som ska anställas som universitetslektor ska vara behörig enligt de krav som beskrivs i Mittuniversitetets anställningsordning samt enligt de krav som beskrivs i Humanvetenskapliga fakultetens regler och anvisningar.
Behörig för anställningen som universitetslektor i statsvetenskap är den som dels visat pedagogisk skicklighet, dels avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller har annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och arbetsuppgifter.
Behörigheten avser doktorsexamen i statsvetenskap eller närliggande ämne.
För behörighet som universitetslektor krävs högskolepedagogisk utbildning omfattande minst 15 högskolepoäng alternativt minst 10 veckors heltidsstudier, om detta saknas ska anställd universitetslektor uppnå detta inom två år från anställningstillfället.
Övriga krav
Arbetslivserfarenhet från anställning med motsvarande innehåll som det som presenterats ovan krävs, inklusive erfarenhet från kollegialt arbete i en akademisk miljö. Dessutom krävs styrkt pedagogisk skicklighet och erfarenhet av undervisning i statsvetenskap eller närliggande ämnen.
Goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift är ett krav, liksom förmåga att använda IT-verktyg för undervisning.
Tjänsten kräver självständighet samt god samarbetsförmåga. Då tjänsten innebär flera olika arbetsuppgifter krävs vidare förmåga att arbeta strukturerat och god planeringsförmåga.
Bedömningsgrunder
Som bedömningsgrunder vid anställning av en lektor ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställningen gälla. Lika stor omsorg ägnas prövningen av den pedagogiska skickligheten som den vetenskapliga skickligheten.
Den pedagogiska skickligheten bedöms utifrån tidigare undervisningserfarenheter. Genomförd högskolepedagogisk utbildning samt erfarenheter av administrativa uppdrag bedöms vara meriterande.
Vetenskaplig skicklighet bedöms genom en sammanvägning av den sökandes vetenskapliga produktion med hänsyn tagen till djup och bredd, erfarenheter av att erhålla externa forskningsmedel och att leda forskningsprojekt.
Erfarenhet av forskning och undervisning inom ramen för ämnets två forskningsprofiler, väljare, opinion, partier och val respektive policy och implementering är meriterande (se https://www.miun.se/en/Research/subject-research/political-science/). Forskning och undervisning inom området policy och implementering är särskilt meriterande.
Handläggning
Beredning av anställningen följer de former som anges i högskoleförordningens 4 kap. och fortgår i enlighet med Mittuniversitetets anställningsordning.
Anställning och tillträde
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2025-01-01 eller enligt överenskommelse.
Anställningsort: Sundsvall eller Östersund
Information
Närmare upplysningar lämnas av prefekt Glenn Svedin, glenn.svedin@miun.se eller 010-1428247. Upplysningar om ämnets forskningsprofil kan lämnas av ämnesföreträdare Niklas Bolin, niklas.bolin@miun.se tfn 010-142 86 11 och om ämnets undervisning av studierektor Gertrud Alirani, gertrud.alirani@miun.se, tel. 010-142 85 97.
Ansökan
Ansökningshandlingar ska vara på svenska eller engelska.
Till ansökan ska bifogas meritförteckning, redogörelse för dokumenterad vetenskaplig och pedagogisk verksamhet, inklusive beskrivningar av vetenskaplig och pedagogisk verksamhet som är av betydelse för anställningen, intyg över vetenskaplig och pedagogisk meritering, referenser, fullständig publikationslista samt högst 5 vetenskapliga publikationer som särskilt åberopas.
Se övriga instruktioner till sökande i Humanvetenskapliga fakultetens regler och anvisningar.
Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2024-09-13.
Tillträde | 2025-01-01 eller enligt överenskommelse |
---|---|
Löneform | Individuell lönesättning |
Sysselsättningsgrad | 100% |
Ort | Sundsvall eller Östersund |
Län | Västernorrlands län |
Land | Sverige |
Referensnummer | MIUN 2024/1805 |
Facklig företrädare |
|
Sista ansökningsdag | 2024-09-13 |